
In dit recept leer je Chinese lente-ui pannenkoekjes, oftewel 'Cong You Bing' maken. Je maakt het deeg van slechts 4 ingrediënten, namelijk bloem, water, olie en lente-ui. Door het deeg op een bepaalde manier te vormen krijg je een knapperig en smaakvol resultaat. Heerlijk als snack, maar in dit gerecht vul je ze met groenten.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
60 gram
Tarwebloem
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)
½ stuk(s)
Aubergine
100 gram
Oesterzwammen
⅓ bosje(s)
Lente-ui
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)
½ stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Wortel
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat: Tarwe, Soja)
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten: Selderij)
¼ stuk(s)
Limoen
45 ml
Water
1 el
Olijfolie
1.5 el
[Plantaardige] mayonaise
½ el
Wittewijnazijn
½ tl
Suiker
1 tl
[Zoutarme] sojasaus
60 ml
Zonnebloemolie





Tip: Zorg ervoor dat de bodem van de pan goed bedekt is met olie om aanbakken te voorkomen.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan 3 lente-ui pannenkoekjes per persoon en gebruik de overige pannenkoek de volgende dag als snack.