topBanner
Bulgur-linzensalade met avocado en feta

Bulgur-linzensalade met avocado en feta

met lollo biondo, tomaat en amandelschaafsel

Lees meer

Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Het is dus volkoren en zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

60 g

Groene linzen

85 g

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Rode ui

20 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten)

1 stuks

Avocado

2 stuks

Tomaat

⅔ stuks

Lollo biondo

½ stuks

Citroen

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

900 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Suiker

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3173 kJ
Energie (kcal)758 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels18 g
Eiwitten25 g
Cholesterol0 mg
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel en breng aan de kook. Weeg 30 gram linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de aangegeven hoeveelheid bulgur toe. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit een koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon en bak de ui in 6 - 8 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 - 3 minuten 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en suiker toe. Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.

4

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de lollo biondo fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in parten en verbrokkel de feta.

5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de feta toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige feta, citroenparten en de avocado.