Babyspinazie heeft jongere, kleinere blaadjes, is malser en iets zoeter dan gewone spinazie. Maar maak je geen zorgen, beide zijn even voedzaam!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Wortel
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
65 gram
Bulgur
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode ui
15 gram
Harissa
65 gram
Babyspinazie
15 gram
Gezouten amandelen
(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)
50 gram
Witte kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
⅔ stuk(s)
Gele wortel
175 ml
Zoutarme groentebouillon
¾ el
Olijfolie
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de wortels in de lengte en snijd in dunne staafjes van maximaal 1/2 cm dik. Meng in een kom de wortel met de Midden-Oosterse kruiden. Besprenkel met een scheutje olijfolie en schep goed om.
Verspreid de wortels over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortels zijn klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is.
Bereid de bouillon in een pot. Weeg de bulgur af en kook 10 minuten, of tot de bulgur gaar is. Roer regelmatig door.
Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de honing en harissa toe en bak 30 seconden, of tot het begint te geuren. Voeg de saus toe aan de bulgur en roer goed door.
Voeg de spinazie in delen toe aan de bulgur en roer goed door. Hak de gezouten amandelen grof en bewaar apart.
Weetje: Wist je dat deze maaltijd rijk is aan vezels en calcium? Dat is te danken aan de groenten, de bulgur en calciumrijke ingrediënten zoals de witte kaas en amandelen. Je krijgt bijna 50% van de ADH binnen voor zowel vezels als calcium!
Serveer de bulgur over borden en leg de geroosterde wortels erbovenop. Verkruimel de witte kaas eroverheen en garneer met de gehakte amandelen.