Aziatische noedels met gekruid rundergehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische noedels met gekruid rundergehakt

Aziatische noedels met gekruid rundergehakt

met wokgroenten en gezouten pinda's

Het gekruide gehakt in dit recept barst van de smaken! Komijn, gember, koriander, kardemom - proef jij ze allemaal terug?

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

200 gram

Oosterse wokmix

200 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

10 ml

Sojasaus

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

0.16 zakje(s)

Gemalen korianderzaad

120 gram

Oosters gekruid rundergehakt

5 gram

Gezouten pinda's

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)964 kcal
Energie (kJ)4035 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten97 g
waarvan suikers16 g
Vezels8 g
Eiwitten36 g
Zout4 g

Benodigdheden

Wok
Rasp
Pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Groenten roerbakken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Rasp de gember fijn (zie Tip). Pers of rasp de knoflook.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur.
  • Roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je hoeft de gember niet te schillen. Geen rasp in huis? Schil de gember dan wel en snijd hem vervolgens fijn.

Dressing maken
2
  • Voeg de noedels toe aan de pan met kokend water (zie Tip).
  • Kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen.
  • Meng ondertussen in een kleine kom per persoon: 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie met de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.

Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 gram noedels per persoon. De overige noedels kun je bijvoorbeeld aan een soep toevoegen. Laat ze dan 2 minuten meekoken.

Bakken en mengen
3
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en het gemalen komijnzaad en korianderzaad 1 minuut op middelhoog vuur.
  • Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.
Serveren
4
  • Verdeel het gerecht over de borden.
  • Bestrooi met de gezouten pinda's.

Tip: Wist je dat Chinese kool uitzonderlijk veel calcium bevat? Daarnaast is deze groente ook rijk aan vitamine C en foliumzuur - voor een sterke weerstand en een energiek gevoel.