-
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Krieltjes
75 gram
Pastinaak
100 gram
Zuurkool
½ stuk(s)
Rode ui
⅓ stuk(s)
Appel
1 stuk(s)
Varkensworst met dragon-mosterdzaad
(Bevat: Mosterd)
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
2 el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 el
Witte balsamicoazijn
25 ml
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en pastinaak. Halveer de krieltjes en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Snijd de pastinaak in blokjes van 1 cm. Laat de zuurkool uitlekken in een zeef.
Kook de pastinaak 15 minuten mee met de krieltjes. Voeg de laatste 3 minuten ook de zuurkool toe aan de pan. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Bewaar een beetje van het kookvocht.
Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de ui en varkensworst op middelhoog vuur in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak nog 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer de worst regelmatig om en schep de ui om.
Snijd ondertussen de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Snijd de bladpeterselie grof. Haal de worst uit de koekenpan en bewaar apart. Voeg per persoon 1 el witte balsamicoazijn en een scheut kookvocht (ongeveer 25 ml per persoon) toe aan de ui in de koekenpan en kook 2 - 4 minuten in, tot er een jus ontstaat.
Stamp ondertussen de krieltjes, pastinaak en zuurkool grof met een aardappelstamper en roer er 1 el roomboter per persoon door. Voeg de helft van de bladpeterselie en alle appelstukjes toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over de borden. Serveer met de worst en verdeel de uienjus over het gerecht. Garneer met de rest van de bladpeterselie.