HelloFresh
topBanner
Zelfgemaakte worstenbroodjes

Zelfgemaakte worstenbroodjes

met een frisse salade van prei en appel

Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

25 g

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Boerenworst

½ stuks

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granen)

5 g

Sesamzaad

(BevatSesamzaad)

1 stuks

Prei

1 stuks

Sjalot

250 g

Krieltjes

1 stuks

Appel

60 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

10 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

500 ml

Groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Mosterd

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3910 kJ
Energie (kcal)935 kcal
Vetten60.0 g
waarvan verzadigd24.6 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers13.8 g
Vezels9 g
Eiwitten31 g
Zout3.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Bakpapier
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer het bladerdeeg in de lengte. Knijp het gehakt van de worst uit het velletje en verdeel over de hele lengte, in het midden op een strook bladerdeeg. Verdeel de geraspte kaas over de worstvulling. Smeer op 1 rand een beetje water met je vinger.

2

Rol het bladerdeeg vanuit de niet ingesmeerde kant om de worstvulling heen. Plak de rol dicht met de ingesmeerde rand en vouw de uiteinden dicht. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Kerf het bladerdeeg kruislings in en breng op smaak met peper en de sesamzaadjes en bak 25 - 30 minuten of totdat het bladerdeeg goudbruin kleurt.

3

Bereid de bouillon. Snijd de prei in rolletjes van 5 cm. Snipper de sjalot en halveer de krieltjes. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de preirolletjes en de helft van de sjalot 3 - 4 minuten rondom bruin. Blus af met de bouillon, voeg de krieltjes toe en laat afgedekt 10 - 12 minuten koken, of totdat de krieltjes gaar zijn. Giet af en spoel af met koud water.

4

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, 1 tl witte wijnazijn, de overige sjalot, peper en zout tot een vinaigrette. Meng vlak voor serveren in een saladekom: de prei, de krieltjes, de veldsla en de appel met de vinaigrette.

6

Serveer de worstenbroodjes met de frisse salade en garneer met de pompoenpitten.