Wraps met kruidige aubergine en gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wraps met kruidige aubergine en gehakt

Wraps met kruidige aubergine en gehakt

Met feta, munt en yoghurt-tahinsaus

Waan je in oosterse sferen met deze wraps met gehakt en kruidige aubergine. Je kruidt de aubergine met komijn en kurkuma voor een volle smaak. Houd je van pikant? Serveer dan met sambal, harissa of chilisaus voor wat extra pit!

Labels:
Eet mij eerst
Familie
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½ stuk(s)

Aubergine

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Tomaat

0.13 stuk(s)

IJsbergsla

100 gram

Half-om-half gehakt

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Gluten)

25 gram

Yoghurt-tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4142 kJ
Energie (kcal)990 kcal
Vetten58 g
waarvan verzadigd20.3 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels8 g
Eiwitten39 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Oven
Aluminiumfolie

Instructies

Kruidenolie maken
1

Verwarm de oven op 200 graden. Meng in een kleine kom 1 el olijfolie per persoon met de komijn en de kerriepoeder en breng op smaak met peper en zout.

Aubergine bereiden
2

Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Meng de blokjes aubergine met de kruidenolie en verdeel over een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Vouw het aluminiumfolie goed dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de aubergine 20 minuten in de oven.

Verkruimelen en snijden
3

Verkruimel ondertussen de feta en snijd de blaadjes munt in reepjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes en breng op smaak met peper en zout. Snijd de ijsbergsla in brede repen.

Gehakt bakken
4

Meng het overige kerriepoeder met het gehakt. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt gaar in 3-4 minuten.

Tortilla's verwarmen
5

Verpak de tortillawraps in aluminiumfolie en verwarm ze de laatste 4 minuten van de baktijd van de aubergine mee in de oven.

Serveren
6

Verdeel de blokjes aubergine en tomaat, de feta, munt, ijsbergsla, gehakt en de yoghurt-tahinsaus over verschillende kommetjes en laat iedereen zelf zijn eigen wrap vullen.