HelloFresh
topBanner
Bulgur met feta en granaatappelpitjes

Bulgur met feta en granaatappelpitjes

Met gebakken aubergine en geurige koriander

Lees meer

Het lijkt een gedoe om alle pitjes uit de granaatappel te krijgen, maar dat vast best mee! Op onze blog en Facebookpagina laten wij in een video zien hoe je heel gemakkelijk de granaatappelpitjes uit de schil krijgt.

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

1

Aubergine

Rode paprika

170 g

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

1 tl

Gedroogde oregano

½

Granaatappel

60 g

Rucola

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 takje

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2238.44 kJ
Energie (kcal)535 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten61 g
Vezels22 g
Eiwitten20 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Mes
Pan
Grote pan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snijd de aubergine in plakken van maximaal een ½ cm dik en snijd de paprika in dunne parten. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur.

2

Verhit de olijfolie in de koekenpan, bak de aubergine 2 – 3 minuten aan elke kant op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout. Haal de aubergine uit de pan en bewaar in de saladekom. Bak daarna de paprika 4 minuten op hoog vuur en bewaar bij de aubergine in de saladekom.

3

Verhit de olijfolie in de koekenpan, bak de aubergine 2 – 3 minuten aan elke kant op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout. Haal de aubergine uit de pan en bewaar in de saladekom. Bak daarna de paprika 4 minuten op hoog vuur en bewaar bij de aubergine in de saladekom.

4

Snijd ondertussen de granaatappel en haal de pitjes uit de schil. Scheur de rucola klein en verkruimel de feta. Voeg de rucola, het grootste deel van de feta en het grootste deel van de granaatappelpitjes bij de groenten in de saladekom.

5

Schep voorzichtig de bulgur door de salade en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden feta en granaatappelpitjes. Hak de koriander fijn en strooi over de maaltijd.

Tip! Roer de bulgur tijdens het koken na 5 minuten door en roer goed over de bodem. Zo voorkom je dat de bulgur aanbakt.