Skip to main content
Casarecce met rode pesto, romatomaten en feta
Casarecce met rode pesto, romatomaten en feta

Casarecce met rode pesto, romatomaten en feta

Met een frisse rucolasalade

3.2
(106)

De Italianen hebben hun kookkunsten gebruikt om ontelbaar veel verschillende pasta’s (meer dan 700!) te creëren. Casarecce betekent letterlijk ‘huisgemaakt’. Door de uiteinden in s-vorm mengt de rode pesto (kijk op ons blog wat het verschil is met groene pesto!) zich goed met de pasta. Heerlijk!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1

Sjalot

150 gram

Mini-romatomaten

90 gram

Volkoren casarecce

(Bevat: Gluten)

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 leaves

Vers basilicum

(Bevat: Selderij)

40 gram

Rode pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten)

40 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)804 kcal
Energie (kJ)3363.9 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten77 g
Vezels7 g
Eiwitten22 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Koekenpan
Bord

Instructies

Snijd de tomaten doormidden
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Snipper de sjalot. Snijd de romatomaten doormidden.

2

Kook de casarecce in de pan met deksel 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg de tomaten toe
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de romatomaten toe en roerbak 4 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de casarecce toe
4

Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de basilicum klein. Voeg de casarecce en rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Maak een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Verdeel de casarecce en de rucola over de borden. Besprenkel met de dressing en garneer het gerecht met feta en basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Je draait zelf de gehaktballen!
Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Gezonde winterse maaltijd gegarneerd met verse koriander
Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten

Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten

Met tofureepjes, verse krulpeterselie en romatomaten
Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Een combinatie van spaghetti uit Italië en feta uit Griekenland
Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Met een knapperig meergranenbroodje met een kruidige saus
Lauwwarme pasta-auberginesalade

Lauwwarme pasta-auberginesalade

Een mediterraans recept met pijnboompitten
Radijsstamppot met runderworst, gebakken appel en sjalot

Radijsstamppot met runderworst, gebakken appel en sjalot

Extra in de 5-maaltijdenbox
Regenboogkrieltjes met gele biet, avocado, feta en amandelen

Regenboogkrieltjes met gele biet, avocado, feta en amandelen

Deze bijzondere krieltjes hebben een nootachtige smaak
Couscous met gegrilde groenten, kikkererwten en fetablokjes

Couscous met gegrilde groenten, kikkererwten en fetablokjes

Lauwwarme salade die je naar wens warm of koud kunt serveren
Orzo met kabeljauw, champignons en prei

Orzo met kabeljauw, champignons en prei

Gegarneerd met pijnboompitten
Andijviestamppot met worst van Brandt & Levie

Andijviestamppot met worst van Brandt & Levie

Geserveerd met gebakken sjalot en kruidenkaasblokjes
Spaghetti aglio olio met grana padano en pijnboompitten

Spaghetti aglio olio met grana padano en pijnboompitten

Dit Italiaanse gerecht maak je af met roma-trostomaten en extra vierge olijfolie
Bulgur met feta en granaatappelpitjes

Bulgur met feta en granaatappelpitjes

Met gebakken aubergine en geurige koriander
Casarecce met rode pesto, romatomaten en feta

Casarecce met rode pesto, romatomaten en feta

Met een frisse rucolasalade
Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Met een romige saus op basis van avocado
Orzo met rode paprika, champignons en oreganopesto

Orzo met rode paprika, champignons en oreganopesto

Met zelfgemaakte pesto van grana padano, pijnboompitten en oregano
Parelcouscous met gegrilde asperges, cherrytomaten en feta

Parelcouscous met gegrilde asperges, cherrytomaten en feta

Gegarneerd met pittige lenteui
Zalmfilet met frisse couscous, zwart sesamzaad en verse basilicum

Zalmfilet met frisse couscous, zwart sesamzaad en verse basilicum

Met geurige kurkuma en komijnpoeder
Waterkers-courgettesoep met serranoham en Mediterraan kaasbroodje

Waterkers-courgettesoep met serranoham en Mediterraan kaasbroodje

De heerlijke Spaanse serranoham geeft de soep een extra rijke smaak

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

met mesclunsalade met honing-mosterddressing
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Kruidige kippensoep met kokos

Kruidige kippensoep met kokos

met paksoi, wortel en patatjes
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Luxe kalfsstoof met ovenfriet

Luxe kalfsstoof met ovenfriet

met peer-witlofsalade en cranberrychutney
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

met gebakken rozemarijnkrieltjes, gegrilde asperges en mini-romatomaat
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Kalfsstoof met aardappelpuree

Kalfsstoof met aardappelpuree

met spekjes, kastanjechampignons en een salade
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tomatensoep met ciabatta met burrata

Tomatensoep met ciabatta met burrata

met vers basilicum en Siciliaanse kruiden
Flammkuchen met griezelige garnalen en rucolasalade

Flammkuchen met griezelige garnalen en rucolasalade

met mozzarella en gekaramelliseerde uienslierten
Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

met gembermayonaise, radijs en komkommer
Vegetarische runderstukjes met cheesy patatjes en basilicum

Vegetarische runderstukjes met cheesy patatjes en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: paprika, courgette en ui
Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

met gekaramelliseerde-uiensaus, walnootstukjes en appel
Bulgurbowl op z'n Mexicaans met spiegelei en avocado

Bulgurbowl op z'n Mexicaans met spiegelei en avocado

met maïs-salsa en bietentortillachips
Fakirs vliegend tapijt

Fakirs vliegend tapijt

met rundermerguez en groene puntpaprika
Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

met Grana Padano, wortel, bleekselder, tomaat en peterselie
Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en gebakken radijsjes
Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

met krieltjes en witloof-appelsalade
Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

met pastinaakpuree en regenboogwortels
Spookachtige kipworstjes met bovennatuurlijk lekkere aardappelpuree

Spookachtige kipworstjes met bovennatuurlijk lekkere aardappelpuree

met ketel-gestoofde rodekool, appel en nachtmerrie-nootmuskaat
Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

met rijst, paprika en kokosmelk
Familie-burgeravond: veggie burger op z'n Italiaans

Familie-burgeravond: veggie burger op z'n Italiaans

zelf samenstellen, samen genieten!
Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

met pinda's, regenboogkoolsla en salade
Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

met appelsienroomkaas, frisse salsa en sumak
Lugubere linguine met veggie vollemaan-gehaktballetjes

Lugubere linguine met veggie vollemaan-gehaktballetjes

met geroosterde-groentensaus en behekst basilicum
Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstoemp

Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstoemp

met uienchutney, tomaat en verse kruiden
Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

met spinazie en geroosterd amandelschaafsel