topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vis-koolrabipakketje

Vis-koolrabipakketje

Met gebakken krieltjes en frisse salade

De koolrabi in dit gerecht zit boordevol bouwstoffen als vitamine C en magnesium. De heekfilet, die wordt gevangen in de Noordzee, wordt extra zacht en romig door hem te stomen met een beetje roomboter. De licht zurige appel geeft dit gerecht een lekkere frisse smaak.

Allergenen:
Vis
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Krieltjes

1 tl

Gedroogde rozemarijn

½ stuk(s)

Koolrabi

1 stuk(s)

Heekfilet met huid

(Bevat Vis)

¼ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Appel

40 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)676 kcal
Energie (kJ)2828 kJ
Vetten8 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten28 g
Zout0 g

Benodigdheden

•Oven
•Hapjespan met deksel
•Wok met deksel
•Koekenpan
•Aluminiumfolie
•Saladekom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes grondig en snijd doormidden.

Bak de krieltjes.
2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes met de helft van de rozemarijn 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.

Snijd de koolrabi.
3

Schil ondertussen de koolrabi en snijd in dunne halve plakken. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de koolrabi met de overige rozemarijn 5 minuten op middelhoog vuur.

Maak het vispakketje.
4

Verdeel de koolrabi over 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg daar bovenop de heekfilet en 1 tl roomboter per persoon. Bestrooi met peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht en stoom 15 minuten in de oven.

5

Snipper ondertussen de sjalot. Verwijder het klokhuis van de appel (granny smith) en snijd klein. Meng de sjalot en de appel met de mesclun in een saladekom. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing en peper en zout en voeg toe aan de salade.

Leg op elk bord een vispakketje.
6

Leg op elk bord een vispakketje en serveer met de gebakken krieltjes en de salade.