Pappardelle komt waarschijnlijk van het Italiaanse woord pappare, wat zoiets als schrokken betekent. En dat is precies waar dit frisse gerecht tot aanzet, zo lekker is het. Maar probeer ervan te genieten als een echte Italiaan: dek de tafel met alleen een vork, zo weet je zeker dat je er de tijd voor neemt die het verdient. Buon appetito!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Prei
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Geroosterde hazelnoten
(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)
120 gram
Garnalen
(Bevat: Schaaldieren)
125 gram
Verse pappardelle
(Bevat: Ei, Gluten)
25 gram
Doperwten
½ stuk(s)
Citroen
40 gram
Ricotta
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola
(Kan bevatten: Selderij)
1 el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
naar smaak
Extra vierge olijfolie
Snijd de prei in stukken van 10 cm lang. Halveer in de lengte en snijd in stroken van 1/2 cm breed. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op laag vuur. Bak de helft van de knoflook 1 – 2 minuten en voeg de prei toe. Bak de prei 3 – 4 minuten. Voeg daarna 1 el water per persoon toe en laat, afgedekt, nog 8 – 10 minuten zachtjes stoven.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pappardelle en doperwten. Hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten, tot ze bruin worden. Haal ze uit de pan en bewaar apart.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Bak de overige knoflook en de garnalen 3 – 4 minuten.
Kook de pappardelle en doperwten samen 4 – 6 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en houd een klein deel van de doperwten apart voor de garnering. Meng de pappardelle met 1/2 el olijfolie per persoon. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in kwarten. Meng in een kleine kom de ricotta met het citroensap en flink wat peper en zout.
Voeg de garnalen, pappardelle en het ricottamengsel toe aan de prei en meng goed. Breng op smaak met ruim peper en zout.
Leg de rucola aan de zijkant van de borden en leg de pappardelle in het midden. Garneer het gerecht met de achtergehouden doperwten en de geroosterde hazelnoten. Serveer met de citroenpartjes. Besprenkel met extra vierge olijfolie, peper en zout naar smaak.