Veggie + protein - Shakshuka met buffelmozzarella en gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Shakshuka met buffelmozzarella en gehaktballetjes

Veggie + protein - Shakshuka met buffelmozzarella en gehaktballetjes

met parelcouscous en vers basilicum

Shakshuka is in rap tempo de wereld aan het veroveren. Het gerecht, dat in de basis bestaat uit in tomatensaus gepocheerde eieren, wordt in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika als ontbijt, lunch en diner gegeten. Wij zijn gek op variëren en maken deze versie extra vullend met parelcouscous.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

30 gram

Parelcouscous

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode kerstomaten

3 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met Spaanse kruiden

0.99 tl

Paprikapoeder

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

0.48 bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

2.5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)391 kcal
Energie (kJ)1635 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten19 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels5.3 g
Eiwitten12.8 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Parelcouscous koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook en kook 30 gram parelcouscous per persoon, afgedekt, in 8 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water, zodat de parelcouscous niet verder gaart.

Gehaktballen bakken
2

Snipper ondertussen de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn en halveer de cherrytomaten. Halveer de gekruide gehaktballen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de gehaktballen in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
3

Voeg de overige zonnebloemolie toe aan dezelfde hapjespan en bak de rode ui, de knoflook en het paprikapoeder 2-3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rode cherrytomaten toe en roer goed door om de smaken te laten intrekken. Voeg de tomatenblokjes toe, breng het geheel al roerend aan de kook en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Scheur ondertussen de buffelmozzarella klein.

Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Shakshuka maken
4

Voeg de parelcouscous en de gehaktballen toe aan de wok of hapjespan en meng goed met de saus. Maak voor ieder ei een kuiltje in de tomatensaus. Breek het ei hierin en bestrooi met peper en zout. Verdeel de stukjes buffelmozzarella over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 6-10 minuten stollen (zie Tip). Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op jouw voorkeur.

Bakken en snijden
5

Bak ondertussen de ciabatta in de oven in 6 – 8 minuten goudbruin. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.

Serveren
6

Verdeel de shakshuka over de borden. Garneer met de basilicumreepjes en serveer met de ciabatta.

Tip: Wist je dat groenteconserven bijna net zoveel voedingsstoffen bevatten als verse groenten? Daarmee bevat dit gerecht meer dan 350 g groente per persoon!