Met dit recept tover je 252 gram groenten per portie op je bord.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Pruimtomaat
â…“ gram
Komkommer
2.5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten: Selderij)
160 gram
Vegan burger
(Bevat: Gluten)
2 stuk(s)
Wortelbroodje
(Bevat: Gluten, Sesamzaad, Soja, Tarwe, Gerst)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat: Eieren)
20 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
60 gram
IJsbergsla
25 gram
Gesneden augurken
naar smaak
Mayonaise
(Bevat: Eieren, Mosterd)
40 gram
Avocadodip
½ el
Olijfolie
naar smaak
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaat in dunne plakken. Snijd de komkommer in plakken. Snijd de bieslook fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de vegan burgers 2 - 3 minuten per kant.
Bak de bruine broodjes 3 - 4 minuten in de oven.
Bak 1 spiegelei per persoon in de pan naast de burgers op middelhoog vuur. Zet het vuur van de koekenpan iets lager. Verdeel de kaas over de burgers en laat, afgedekt, 1 - 2 minuten zachtjes bakken tot de kaas gesmolten is. Meng de mayonaise en de mosterd in een kleine kom.
Scheur hele bladeren van de krop ijsbergsla. Beleg de broodjes met een slablad en tomaat en besmeer ruim met de mosterdmayonaise. Beleg vervolgens met de burger, augurk, komkommer en avocadodip.
Verdeel de burgers over de borden. Serveer het spiegelei naast de burgers. Breng op smaak met peper en zout. Garneer het ei met de fijngesneden bieslook.