HelloFresh
topBanner
Vegetarisch stoofpotje met cranberrychutney

Vegetarisch stoofpotje met cranberrychutney

met peterseliewortel, kastanjechampignons en aardappelpuree

Lees meer

Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:VeggieBalans
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 g

Kruimige aardappelen

200 g

Peterseliewortel

250 g

Kastanjechampignons

2 stuks

Sjalot

2 stuks

Knoflookteen

½ kuipje

Tomatenpuree

80 g

Cranberrychutney

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Laurierblad

10 g

Verse tijm

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 el

Rodewijnazijn

50 g

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 ml

Groentebouillon

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2659 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers27.0 g
Vezels13 g
Eiwitten21 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Was de peterseliewortel grondig en snijd in blokjes van 1/2 - 1 cm. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de knoflook, sjalot, peterseliewortel en champignons 3 - 4 minuten aan. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.

3

Voeg de tomatenpuree en cranberrychutney toe aan de hapjespan, roer goed door en bak 2 minuten. Voeg per persoon 2 el rodewijnazijn en 125 ml groentebouillon toe. Voeg de tijm en het laurierblad toe. Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten zachtjes stoven. Haal halverwege het deksel van de pan zodat de stoof kan inkoken.

4

Stamp de aardappelen tot een puree. Voeg de geraspte pecorino toe en per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Haal de takjes tijm en het laurierblad uit de stoof. Roer goed door en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappelpuree over diepe borden en schep de stoof erop.