HelloFresh
topBanner
Chimay-varkensworst van Brandt & Levie

Chimay-varkensworst van Brandt & Levie

met halve krieltjes en salade

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Varkensworst met Chimay-kaas en gesmoorde ajuin

400 g

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuks

Gele paprika

1 stuks

Vleestomaat

60 g

Salademix met erwtenscheuten

25 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

2 tl

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2098 kJ
Energie (kcal)502 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten2 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels0 g
Eiwitten15 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin.Breng ruim water aan de kook voor de krieltjes en kook de krieltjes 8 minuten in een pan met deksel. Giet af.Dek de pan met worst af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

2

Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie.Snijd de gele paprika in blokjes.Snijd de vleestomaat in blokjes.Meng de gemengde sla, gele paprika en vleestomaat door de dressing in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

3

Leg de varkensworst op borden.Voeg de krieltjes toe aan de koekenpan van de varkensworst en schep om met de pesto.Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de halve krieltjes met pesto over de borden met varkensworst.Serveer met de salade.