Chimay-varkensworst van Brandt & Levie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chimay-varkensworst van Brandt & Levie

Chimay-varkensworst van Brandt & Levie

met halve krieltjes en salade

.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensworst met Chimay-kaas en gesmoorde ajuin

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ stuk(s)

Gele paprika

½ stuk(s)

Coeur de boeuf tomaat

40 gram

Slamix met erwtenscheuten

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Pesto genovese

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)502 kcal
Energie (kJ)2098 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten2 g
waarvan suikers0 g
Vezels8.1 g
Eiwitten15 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Worst bakken
1
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin.
  • Breng ruim water aan de kook voor de krieltjes en kook de krieltjes 8 minuten in een pan met deksel. Giet af.
  • Dek de pan met worst af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.
Salade maken
2
  • Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie.
  • Snijd de gele paprika in blokjes.
  • Snijd de vleestomaat in blokjes.
  • Meng de gemengde sla, gele paprika en vleestomaat door de dressing in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.
Halve krieltjes meebakken
3
  • Leg de varkensworst op borden.
  • Voeg de krieltjes toe aan de koekenpan van de varkensworst en schep om met de pesto.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de halve krieltjes met pesto over de borden met varkensworst.
  • Serveer met de salade.