Hutspotsoep met rookworst en tomaat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hutspotsoep met rookworst en tomaat

Hutspotsoep met rookworst en tomaat

met bladpeterselie en een gegratineerd bruin broodje

De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Mix van gesneden wortel en ui

10 gram

Mix van ajuin en look

100 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Varkensrookworst

½ stuk(s)

Tomaat

75 gram

Bruin meergranen pistolet

25 gram

Geraspte belegen kaas

2.5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

350 ml

Zoutarme runderbouillon

1 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)753 kcal
Energie (kJ)3152 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers11 g
Vezels5.8 g
Eiwitten24 g
Zout8 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui-wortelmix, de ui-knoflookmix en de voorgekookte krieltjes toe. Bak 3 - 4 minuten.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.

Soep koken
2
  • Snijd de varkensrookworst in plakken en de tomaat in blokjes.
  • Blus de groenten in de soeppan af met de bouillon en voeg vervolgens de rookworst en de tomaat toe.
  • Breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
  • Snijd het bruine broodje in plakken, verdeel over een bakplaat met bakpapier en bestrooi met en de belegen kaas (zie Tip).

Tip: Besmeer de plakken brood eventueel eerst met een laagje mosterd.

Soep afwerken
3
  • Gratineer de plakjes brood met kaas 4 - 5 minuten in de oven.
  • Stamp de soep grof met een aardappelstamper.
  • Voeg 1 el mosterd per persoon toe aan de soep en verhit nog 3 minuten.
  • Snijd de bladpeterselie grof.
Serveren
4
  • Proef de soep en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over soepkommen en garneer met de bladpeterselie
  • Serveer de gegratineerde plakjes brood erbij.