HelloFresh
topBanner
Spaanse tapas

Spaanse tapas

met albondigas, patatas bravas en knoflookgarnalen

Bourgondisch
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen:SchaaldierenEiMelk (inclusief lactose)LupineMosterdSesamzaadSojaGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 g

Half-om-half gehakt

½ stuks

Ui

3 tl

Paprikapoeder

1 pak

Tomatenblokjes met ui

130 g

Grote garnalen

(BevatSchaaldieren)

½ stuks

Rode peper

10 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Groene paprika

½ stuks

Galiameloen

40 g

Serranoham

(BevatEi, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

400 g

Halfkruimige aardappelen

50 g

Aioli

(BevatEi, Mosterd)

12.5 g

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

½ stuks

Limoen

1 tl

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

5 el

Olijfolie

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4973 kJ
Energie (kcal)1189 kcal
Vetten73.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers33.0 g
Vezels15 g
Eiwitten51 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat
Bakpapier
Hapjespan met deksel
Rasp
Serveerschaal
Koekenpan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bladpeterselie fijn. Snipper de ui heel fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Leg op een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 35 minuten in de oven.

2

Meng de panko, de Midden-Oosterse kruidenmix, het gehakt, de mosterd en de gesnipperde ui in een kom en draai er 4 gehaktballetjes per persoon van. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Voeg de tomatenblokjes en 1/3 van de knoflook toe, breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en laat, met de deksel op de pan, 14 - 16 min stoven.

3

Snijd de groene paprika in stukken van 4 cm breed, meng op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon en bestrooi met zout. Rooster 20 minuten met de aardappelen mee in de oven. Meng in een kom de rode peper met de helft van de bladpeterselie, 1/3 van de knoflook en 1 el olijfolie per persoon. Leg hier de garnalen in.

4

Snijd de galiameloen in parten, verwijder de zaadjes en snijd de schil eraf. Leg de parten op een schaal en verdeel de serranoham erover. Halveer de vleestomaat en rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Snijd de pistolet door de helft en besprenkel de snijzijde met zout, olijfolie naar smaak en de overige knoflook. Bak 3 - 4 minuten in de oven. Haal de pistolet uit de oven en besmeer met het vruchtvlees van de vleestomaat.

5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de pan goed heet is, de knoflookgarnalen 2 - 4 minuten, of totdat ze mooi roze zijn. Leg ze vervolgens in een kommetje en schenk het bakvet eroverheen.

6

Serveer de patatas bravas met de aioli, de geroosterde groene paprika, de pan con tomate en de albondigas ook in mooie schaaltjes, zodat alles in tapas-stijl op tafel staat. Snijd tenslotte de limoen in partjes en serveer deze erbij. Buen provecho!