Platbroodpizza met groene pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza met groene pesto

Platbroodpizza met groene pesto

met buffelmozzarella, champignons en rucola

Waar heeft rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer (Het juiste antwoord is: a, b én c!)

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

125 gram

Champignons

2 stuk(s)

Libanees flatbread

50 gram

Pesto genovese

0.48 bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)829 kcal
Energie (kJ)3466 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers4 g
Vezels5.8 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kom

Instructies

Préparer
1

• Préchauffez le four à 220 degrés. • Émincez l’échalote. Coupez les champignons en deux, voire en quartiers pour les plus grands.

Garnir les pizzas
2

• Dans la poêle, faites chauffer l’huile d’olive à feu vif et cuire les champignons et l’échalote 3 à 5 minutes. Salez et poivrez. Disposez les pains plats sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé et tartinez-les de pesto vert. • Disposez les champignons sur les pains plats puis déchirez la mozzarella en petits morceaux par-dessus.

Enfourner les pizzas
3

• Salez et poivrez les pizzas, puis enfournez 6 à 9 minutes. • Dans un bol, mélangez la roquette avec l’huile d’olive vierge extra, puis salez et poivrez.

Servir
4

• Servez les pizzas sur les assiettes et garnissez-les de roquette.

Tip: Volkoren platbrood bevat in vergelijking met wit platbrood niet alleen meer vezels, maar ook 3 - 5 x meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1 en B2.