topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza pesto

Pizza pesto

met groene pesto, mozzarella en parmigiano reggiano

Wist je dat mozzarella zijn naam ontleent aan het Italiaanse woord voor de manier waarop de kaas wordt afgescheurd, mozzare, om de bekende bollen te vormen?

Allergenen:
Tarwe
•Cashewnoten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

25 gram

Groenepestokaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1084 kcal
Energie (kJ)4537 kJ
Vetten57.6 g
waarvan verzadigd22.3 g
Koolhydraten93.4 g
waarvan suikers4.5 g
Vezels3.6 g
Eiwitten42 g
Zout4 g

Benodigdheden

•Bakplaat
•Rasp

Instructies

Pizzadeeg uitrollen
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat.
  • Scheur de mozzarella in kleine stukjes.
  • Verdeel de mozzarellastukjes en pesto-kaasblokjes over de pizza. Bak de pizza 14 - 16 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Garnering bereiden
2
  • Rasp ondertussen de parmigiano reggiano met een grove rasp.
  • Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes en hak grof.
Pizza beleggen
3
  • Besmeer de pizza met de groene pesto.
  • Besprenkel met de geraspte parmigiano reggiano en breng op smaak met peper. 
Serveren
4
  • Verdeel het basilicum over de pizza.
  • Snijd de pizza in stukken en serveer.