Skip to main content
Varkensoester met zomerse salade
Varkensoester met zomerse salade

Varkensoester met zomerse salade

met patatjes en gegrilde nectarine

De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af, snijd fijn en gebruik als extra garnering.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Nectarine

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

Komkommer

20 gram

Veldsla

1 stuk(s)

Varkenshaas

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

¾ el

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2434 kJ
Energie (kcal)582 kcal
Vetten20.4 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten64.6 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels12.8 g
Eiwitten31.2 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bereiden
1
  • Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel.
  • Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pot met deksel en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pot. Breng afgedekt aan de kook en kook de krieltjes in 15 - 17 minuten gaar. Giet daarna af.
Varkenshaas bakken
2
  • Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een pan met deksel.
  • Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur.
  • Dek de pan af en bak de varkenshaas nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur (zie Tip).
  • Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot serveren.

Tip: Varkenshaas kun je rosé eten. Houd je meer van goed doorbakken vlees? Bak de varkenshaas dan gerust iets langer.

Krieltjes bakken
3
  • Bak de krieltjes 2 minuten op middelhoog vuur in het bakvet van de varkenshaas.
  • Snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Snijd de nectarine in partjes.
  • Verhit de overige boter in een andere pan op middelhoog vuur en bak de nectarine 1 - 2 minuten per kant (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel extra boter toe en bak de nectarine niet te lang.

Serveren
4
  • Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing.
  • Voeg de sla, komkommer en radijs toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade, krieltjes en varkenshaas over de borden. Serveer met de nectarine.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zalm teriyaki met volkoren noedels

Zalm teriyaki met volkoren noedels

met zoetzure radijsjes en geroosterd sesamzaad
Zelfgemaakte kippenragout met ragoutbakje

Zelfgemaakte kippenragout met ragoutbakje

met ovenfriet en een frisse salade
Macaroni met ham- en kaassaus

Macaroni met ham- en kaassaus

met twee kazen en een frisse salade
Gekruide rundsburger op een Turks broodje

Gekruide rundsburger op een Turks broodje

met couscoussalade en zelfgemaakte tzatziki
Geweldige gember-gehaktballetjes

Geweldige gember-gehaktballetjes

met frisse noedelsalade
Turks gekruid rundergehakt in pitabroodjes

Turks gekruid rundergehakt in pitabroodjes

met Turkse groene peper en zoetzure rode kool
Zoete kippendij in een bao bun

Zoete kippendij in een bao bun

met een frisse salade
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Wildzwijnburger met gekaramelliseerd witloof

Wildzwijnburger met gekaramelliseerd witloof

met krieltjes en een salade van appel en veldsla in mosterddressing
Gemarineerde varkenshaasreepjes met gebakken rijst

Gemarineerde varkenshaasreepjes met gebakken rijst

met ham, omelet en pittige zoetzure komkommer
Knoflookgarnalen met krieltjes en feta uit de oven

Knoflookgarnalen met krieltjes en feta uit de oven

met paprika en tomaat
Filet mignon met aardappelpuree en knoflookjus

Filet mignon met aardappelpuree en knoflookjus

met een frisse radijsjessalade met spekjes en walnoot
Varkenshaas met champignonroomsaus

Varkenshaas met champignonroomsaus

met rijst en broccoli
Zuiders gehaktbroodje met geroosterde tomaten

Zuiders gehaktbroodje met geroosterde tomaten

met gebakken krieltjes met rozemarijn
Honing mosterd zalm met geroosterde krieltjes

Honing mosterd zalm met geroosterde krieltjes

met oranje en gele wortel
Salade met schnitzelreepjes en gebakken krieltjes

Salade met schnitzelreepjes en gebakken krieltjes

met ijsbergsla, gekookt eitje en oude kaas
Bulgurbowl met zoete varkenshaas

Bulgurbowl met zoete varkenshaas

met geroosterde courgette, spinazie en witte kaas
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

met gebakken puntpaprika, cashewnoten en yoghurtsaus
Zoetzure wraps met gemarineerde tofu

Zoetzure wraps met gemarineerde tofu

met mangochutney, peer en komkommer-koolsla

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes