Varkenshaas met zomerse salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met zomerse salade

Varkenshaas met zomerse salade

met krieltjes en gegrilde nectarine

De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af, snijd fijn en gebruik als extra garnering.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Klimaatbewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Nectarine

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

¾ el

Wittewijnazijn

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)592 kcal
Energie (kJ)2478 kJ
Vetten20.2 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten69.9 g
waarvan suikers19.7 g
Vezels11.6 g
Eiwitten31.3 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bereiden
1
  • Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel.
  • Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pot met deksel en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pot. Breng afgedekt aan de kook en kook de krieltjes in 15 - 17 minuten gaar. Giet daarna af.
Varkenshaas bakken
2
  • Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een pan met deksel.
  • Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur.
  • Dek de pan af en bak de varkenshaas nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur (zie Tip).
  • Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot serveren.

Tip: Varkenshaas kun je rosé eten. Houd je meer van goed doorbakken vlees? Bak de varkenshaas dan gerust iets langer.

Krieltjes bakken
3
  • Bak de krieltjes 2 minuten op middelhoog vuur in het bakvet van de varkenshaas.
  • Snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Snijd de nectarine in partjes.
  • Verhit de overige boter in een andere pan op middelhoog vuur en bak de nectarine 1 - 2 minuten per kant (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel extra boter toe en bak de nectarine niet te lang.

Serveren
4
  • Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing.
  • Voeg de sla, komkommer en radijs toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade, krieltjes en varkenshaas over de borden. Serveer met de nectarine.