Varkenshaas met picklesmousseline
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met picklesmousseline

Varkenshaas met picklesmousseline

met knolselderijpuree en gestoofde broccoli

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

25 gram

Piccalilly

(Bevat Soja, Tarwe, Mosterd)

50 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

150 gram

Broccoliroosjes

(Kan bevatten Selderij)

150 gram

Knolselderblokjes

(Bevat Selderij)

5 gram

Verse dille & bieslook

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

30 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Extra vierge olijfolie

5 ml

[Plantaardige] melk

1.5 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)809 kcal
Energie (kJ)3385 kJ
Vetten46.8 g
waarvan verzadigd19.2 g
Koolhydraten49.3 g
waarvan suikers3.2 g
Vezels14.6 g
Eiwitten39.2 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Kom
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Zet de voorgekookte halve krieltjes en de knolselderijblokjes onder water in een pot met deksel op middelhoog vuur, voeg een flinke snuif zout toe en kook, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Hak de verse kruiden grof.
  • Bereid 30 ml groentebouillon per persoon (zie Tip).

Tip: Is het lastig om 30 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Varkenshaas bakken
2
  • Verhit 1 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak de varkenshaas 4 - 6 minuten. Keer regelmatig om zodat alle kanten mooi dichtschroeien.
  • Dek de pan af en bak nog 4 minuten. 
Puree afmaken
3
  • Verhit 1/2 el boter in een andere pot met deksel. Fruit de knoflook 1 minuut.
  • Voeg de broccoliroosjes en de bouillon toe en stoof, afgedekt, 5 - 7 minuten op middellaag vuur. Giet af en bewaar in een kom.
  • Stamp met een aardappelstamper de knolselderijblokjes en krieltjes tot een grove puree en roer er 1/3 van de piccalilly door. Voeg een scheutje melk toe en breng flink op smaak met peper en zout.
  • Voeg de hollandaisesaus toe aan de pot van de broccoli en verwarm 1 - 2 minuten. Roer er de overige piccalilly doorheen.
Serveren
4
  • Meng de helft van de kruiden en de extra vierge olijfolie door de broccoli. Breng op smaak met peper.
  • Verdeel de varkenshaas en de puree over de borden. Schep de broccoliroosjes ernaast.
  • Schep de picklesmousseline over de varkenshaas.
  • Garneer het geheel met de overige verse kruiden.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.