Surf & Turf combineert iets van de zee (surf) met iets van de aarde (turf). Dit gerecht is zeer bekend in landen als Amerika, Canada en Australië.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Kogelbiefstuk
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode kerstomaten
5 gram
Verse bieslook
100 ml
Culinaire room
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
⅗ stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
90 gram
Garnalen
250 gram
Krieltjes
100 gram
Bimi broccoli
25 gram
Mayonaise
(Bevat: Mosterd, Ei)
1 el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
½ el
Witte balsamicoazijn
1.5 el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
Haal de biefstuk uit de koelkast, dep droog met keukenpapier en wrijf in met zout (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en snijd doormidden. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over de bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Het best kun je de biefstuk al een half uur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen, zodat hij ook van binnen op temperatuur kan komen.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Halveer de cherrytomaten en snijd de bieslook fijn. Meng de cherrytomaten en 2/3 van de bieslook met de dressing in de saladekom en kruid met peper en zout.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de broccolini 7 - 10 minuten. Kruid met peper en zout. Verlaag dan het vuur en houd warm tot serveren door het deksel op de pan te doen.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de kookroom toe. Rasp de parmigiano reggianio met een fijne rasp. Voeg de geraspte kaas toe aan de kookroom. Meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte (zie Tip). Houd de saus op laag vuur warm tot serveren.
Tip: De saus is vrij dun. Wil je hem liever wat dikker hebben, dan kun je hem wat langer inkoken. Houd wel in de gaten dat de kaas niet aanbrandt.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de biefstuk in de pan en bak in 2 - 4 minuten per kant. Breng op smaak met peper en laat maximaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen in 3 - 4 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gebakken krieltjes over de borden. Snijd de biefstuk in plakken en leg deze samen met de garnalen naast de krieltjes (zie Tip). Giet de saus over de biefstuk en garnalen en garneer met de rest van de bieslook. Serveer de broccolini en cherrytomatensalade erbij. Serveer de mayonaise apart in een potje voor bij de krieltjes.
Tip: Let erop dat je de biefstuk tegen de draad in in plakken snijd. Dit levert een malser hapje op.