Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Prei
50 gram
Aardappelen
150 gram
Mix van gesneden wortel en ui
3 tl
Paprikapoeder
½
Tomatenpuree
¼ stuk(s)
Handsinaasappel
1 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat: Tarwe, Gluten, Rogge Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten)
40 gram
Mayonaise
(Bevat: Mosterd, Ei)
130 gram
Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis
(Bevat: Vis)
25 gram
Geraspte emmentaler
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
450 ml
Zoutarme vis- of groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen grondig of schil en snijd in grove stukken. Snijd de prei in grove ringen.
Tip: Heb je geen visbouillon in huis? Gebruik dan groentebouillon.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de prei, aardappel, wortel, ui en de helft van de knoflook toe. Voeg per persoon 1/2 zakje paprikapoeder toe. Roerbak 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpuree en de visbouillon toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 20 minuten koken. Pers ondertussen de sinaasappel uit. Voeg 1/2 el sinaasappelsap per persoon toe aan de soep.
Snijd de demi-baguette in plakken van 1 - 2 cm dik. Meng de plakken op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de plakjes baguette 8 - 10 minuten in de oven tot knapperige toastjes.
Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/2 zakje paprikapoeder, de overige knoflook, peper en zout.
Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad. (Giet de soep door een zeef in een andere pan en druk al de overgebleven stukken in de zeef goed aan zodat alle sappen in de pan terechtkomen) Zet de pan opnieuw op middelmatig vuur en voeg de vismelange toe. Kook 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).
Tip: Let op: de visblokjes zijn klein en daardoor heel snel gaar. Voeg ze vlak voor serveren toe.
Verdeel de paprikamayonaise over de toastjes en verdeel de geraspte emmentaler erover. Verdeel de soep over diepe borden. Serveer met de toastjes.