Skip to main content
Schnitzeltjes met krieltjes en Popeye-spinazie

Schnitzeltjes met krieltjes en Popeye-spinazie

3.2
(784)

Kinderen houden van krokant, daarom hebben wij de mini varkensschnitzels voor gepaneerd. De zoete rozijntjes maken de spinazie voor kids heel geschikt.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Anhydride sulfureux et sulfites

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

300 g

Grenailles

½ cc

Romarin séché

10 g

Graines de courge

(Peut contenir : Fruits à coque, Graines de sésame, Arachides)

Mini-schnitzels de porc

½

Oignon rouge

250 g

Épinards

(Peut contenir : Céleri)

10 g

Raisins secs jaunes

(Contient: Anhydride sulfureux et sulfites)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories613 kcal
Énergie (kJ)2564.8 kJ
Graisses19 g
Graisses saturées4 g
Glucides66 g
Fibres alimentaires12 g
Protéines38 g

Ustensiles

Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle
Poêle à bords hauts
Cocotte
Wok

Instructions

Bak de krieltjes.
1

Snijd de krieltjes doormidden. Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes met de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 25 - 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en haal na 20 minuten de deksel van de pan.

2

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de mini-varkensschnitzels.
3

Verhit ⅓ van de olijfolie in de koekenpan en bak de mini-varkensschnitzels 10 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.

Laat de spinazie al roerende slinken.
4

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit de overige olijfolie in een andere wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Draai het vuur hoger, voeg de spinazie, eventueel in delen, toe en laat al roerende slinken. Voeg de rozijnen en pompoenpitten toe en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden.
5

Verdeel de krieltjes en spinazie over de borden en serveer met de mini-varkensschnitzels.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes