Skip to main content
Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten
Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Met een romige saus op basis van avocado

3.8
(118)

Verse rozemarijn ruikt heerlijk en geeft de courgette en champignons in dit gerecht een lichtkruidige smaak. Verse kruiden weggooien is zonde! Kijk op onze blog wat je met overgebleven verse kruiden kunt doen. Wil je dit gerecht trouwens wat meer pit geven? Bak dan wat chilipoeder of rode peper mee met de groenten.

Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Gluten

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

½

Oignon rouge

½

Gousse d'ail

½

Courgette

62.5 g

Champignons

1 brin(s)

Romarin séché

½

Avocat

25 g

Tranches de Gouda Vieux

(Contient: Lait (contient du lactose))

90 g

Fusilli

(Contient: Gluten Peut contenir : Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)

25 g

Roquette

(Peut contenir : Céleri)

7.5 g

Graines de courge

(Peut contenir : Fruits à coque, Graines de sésame, Arachides)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive vierge extra

½ cs

Vinaigre de vin blanc

½ cs

Huile d'olive

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories707 kcal
Énergie (kJ)2958.1 kJ
Graisses34 g
Graisses saturées9 g
Glucides67 g
Fibres alimentaires12 g
Protéines27 g

Ustensiles

Poêle
Couteau
Bol
Grande poêle

Instructions

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.

Snijd de groenten
2

Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette en champignons in dunne plakken. Ris de rozemarijn van de takjes en hak grof.

3

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Pureer tot een gladde pasta
4

Lepel ondertussen het vruchtvlees van de avocado uit de schil. Pureer met een staafmixer of blender de avocado met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, de helft van de knoflook, de helft van de oude kaas, 2 el water per persoon, peper en zout tot een gladde pasta.

5

Kook de fusilli, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.

Bak de groenten
6

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de rode ui en overige knoflook 2 minuten. Voeg de rozemarijn, courgette en champignons toe en bak 5 minuten. Breng goed op smaak met peper en zout.

7

Scheur de rucola klein. Voeg de fusilli, avocadopasta en de helft van de rucola bij de groenten en schep voorzichtig door tot alles goed gemengd is.

Garneer met de pompoenpitten en overige oude kaas en serveer
8

Maak van de overige rucola een bedje op elk bord en verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pompoenpitten en overige oude kaas.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes