Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnootstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnootstukjes

Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnootstukjes

met patatjes en courgettelinten

Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Labels:
Caloriebewust
•Veggie
•Extra groente
Allergenen:
Walnoten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

¾ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Peer

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Wittewijnazijn

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2548 kJ
Energie (kcal)609 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten53.8 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels12.3 g
Eiwitten18.6 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

•Dunschiller of kaasschaaf
•Bakplaat met bakpapier
•Saladekom
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van maximaal 1 cm. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de courgette. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in partjes. Snipper de ui.

Courgette bereiden
2

Verdeel de courgettelinten over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de courgettelinten 8 - 10 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Haal de courgette uit de oven en meng in een saladekom met de ui, wittewijnazijn, peper en zout (zie Tip).

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan in de volgende stap mee met de aardappelblokjes.

Aardappelblokjes bakken
3

Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan en bak de aardappelblokjes 15 - 20 minuten op middelhoog vuur.

Peer bakken
4

Verhit ondertussen 1/4 el boter per persoon in een tweede pan op middelhoog vuur en bak de peerpartjes 8 - 16 minuten, of tot de buitenkant begint te kleuren. Als de peer nog hard is zal het wat langer duren voor hij zachtgebakken is. Blus de peer af met de zwarte balsamicoazijn, haal uit de pan en bewaar apart.

Weetje: Peer bevat bijzonder veel vezels. Met 1 peer zit je al op ongeveer 1/6 van de ADH. Een lekkere en gezonde toevoeging aan je maaltijd dus, of voor tussendoor.

Salade mengen
5

Voeg de gemengde sla toe aan de saladekom en meng met de courgettelinten en ui. Voeg eventueel een scheutje extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gebakken patatjes over de borden. Schep de salade ernaast en garneer met de peer, blauwekaasblokjes en geroosterde walnootstukjes.