Tartaar is een mooi mals stukje rundvlees, dat niet te lang gebakken moet worden, omdat het anders snel droog wordt. Haal het vlees liever eerder uit de pan en laat naar wens nagaren in aluminumfolie.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Kruimige aardappelen
½ stuk(s)
Rode ui
½ bosje(s)
Verse rozemarijn
5 bosje(s)
Verse marjolein
100 gram
Champignons
¼ stuk(s)
Komkommer
125 gram
Gele cherrytomaten
40 gram
Mesclun
1 stuk(s)
Rundertartaar
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
¼ tl
Wittewijnazijn
¼ tl
Honing
¼ tl
Mosterd
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in parten. Snijd de rode ui in halve ringen. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en marjolein en snijd beide grof. Haal de tartaar uit de koelkast (zie tip).
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de kruiden, 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de champignons in plakjes.
Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken en halveer de gele cherrytomaten. Meng samen met de mesclun in een saladekom. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, mosterd, peper en zout en meng met de salade.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de ui en de champignons 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
Leg de tartaar bij de champignons en de ui in de pan en bak 5 – 6 minuten rondom op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Bak het tartaartje langer wanneer je niet van rood vlees houdt.
Verdeel de tartaar, de gebakken aardappelen en de champignons met ui over de borden. Serveer met de salade.