Rundertartaar met champignons en aardappelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rundertartaar met champignons en aardappelen

Rundertartaar met champignons en aardappelen

met frisse salade

Tartaar is een mooi mals stukje rundvlees, dat niet te lang gebakken moet worden, omdat het anders snel droog wordt. Haal het vlees liever eerder uit de pan en laat naar wens nagaren in aluminumfolie.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

½ bosje(s)

Verse rozemarijn

5 bosje(s)

Verse marjolein

100 gram

Champignons

¼ stuk(s)

Komkommer

125 gram

Gele cherrytomaten

40 gram

Mesclun

1 stuk(s)

Rundertartaar

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ tl

Wittewijnazijn

¼ tl

Honing

¼ tl

Mosterd

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2502 kJ
Energie (kcal)598 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels9 g
Eiwitten32 g
Zout0.4 g

Instructies

Aardappelen snijden
1

Was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in parten. Snijd de rode ui in halve ringen. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en marjolein en snijd beide grof. Haal de tartaar uit de koelkast (zie tip).

Aardappelen bakken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de kruiden, 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de champignons in plakjes.

Salade maken
3

Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken en halveer de gele cherrytomaten. Meng samen met de mesclun in een saladekom. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, mosterd, peper en zout en meng met de salade.

Champignons bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de ui en de champignons 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.

Tartaar bakken
5

Leg de tartaar bij de champignons en de ui in de pan en bak 5 – 6 minuten rondom op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Bak het tartaartje langer wanneer je niet van rood vlees houdt.

Serveren
6

Verdeel de tartaar, de gebakken aardappelen en de champignons met ui over de borden. Serveer met de salade.