Skip to main content
Pompoen-geitenkaas wellington
Pompoen-geitenkaas wellington

Pompoen-geitenkaas wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus

Voorbeeld: Hetzelfde principe als bij de bekende Beef Wellington, maar dan een vegetarische versie met pompoen!

Kook filmpje over hoe Wellington maken?

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Sjalot

40 gram

Verse geitenkaas

150 gram

Biologische pompoenblokjes

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

100 gram

Aardappelen

100 gram

Pastinaak

75 gram

Haricots verts

40 gram

Cranberrychutney

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

5 gram

Amandelschaafsel

0.12 stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

[Plantaardige] boter

1

[Plantaardige] melk

Voedingswaarden

Energie (kcal)1077 kcal
Energie (kJ)4508 kJ
Vetten63.3 g
waarvan verzadigd33.5 g
Koolhydraten94.2 g
waarvan suikers31.4 g
Vezels17.1 g
Eiwitten23.9 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Hapjespan of grote koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snipper de rode ui en hak de champignons fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. 
  • Bak de champignons, tijm, knoflook en de helft van de rode ui 4 – 6 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat afkoelen in de koelkast.
  • Snipper ondertussen de sjalot.

Tip: Laat al het kookvocht van de champignons verdampen in de pan. Bak ze eventueel iets langer to al het vocht weg is.

Wellington bereiden
2
  • Meng in een kom de geitenkaas, pompoenblokjes, gesnipperde sjalot, honing, peper en zout. Schep goed om.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier en verdeel het afgekoelde champignonmengsel erover. Houd de zijkanten vrij.
  • Verdeel vervolgens het pompoen-geitenkaasmengsel erover en rol het deeg om de vulling. Zorg dat de naad onder ligt en vouw de zijkanten goed dicht (zie Tip). 
  • Bestrijk de bladerdeeg eventueel met melk en bak de wellington 25 – 35 minuten in de oven.

Tip: Heb je bladerdeeg over? Decoreer je wellington!

Puree maken
3
  • Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze in een pan met deksel in 4 – 5 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water.
  • Schil ondertussen de aardappelen en de pastinaak en snijd in grove stukken.
  • Gebruik de pan van de haricots verts en zet de aardappelen en pastinaak net onder water. Kook beide, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Stamp het geheel met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg per persoon: een scheutje melk en 1/2 el roomboter toe. Breng goed op smaak met peper en zout.
Cranberryjus maken
4
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de overige rode ui 2 – 3 minuten.
  • Blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 100 ml water. 
  • Voeg ook de cranberrychutney toe en verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Roer goed door en laat 6 – 8 minuten inkoken op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Roosteren en bakken
5
  • Verhit een tweede koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Rasp de schil van de citroen.
  • Zet de koekenpan van het amandelschaafsel terug op middelhoog vuur en verhit 1/4 el roomboter per persoon.
  • Voeg de haricots verts en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe en bak 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Borden opmaken
6
  • Verdeel de puree over de borden en leg de haricots verts ernaast. Strooi de helft van het amandelschaafsel eroverheen. Bewaar de andere helft voor het dessert.
  • Snijd de pompoen-geitenkaas wellington in dikke plakken met een broodmes en leg op de borden.
  • Schenk de cranberryjus gedeeltelijk over de wellington en de puree.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden voor het dessert.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes