Een goede voorbereiding is het halve werk. Help daarom mee met het klaarzetten van alle pannen en ingrediënten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Bloemkool
⅓ stuk(s)
Prei
85 gram
Basmatirijst
1 tl
Kerriepoeder
(Bevat: Selderij, Mosterd)
½ tl
Gemalen citroengras
50 ml
Kokosmelk
5 ml
Sojasaus
(Bevat: Gluten, Soja)
1 stuk(s)
Victoriabaarsfilet
(Bevat: Vis)
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Bruine suiker
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de prei in ringen.
Kook de rijst, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de bloemkool 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de currykruiden en sereh toe en roerbak 30 seconden. Voeg de kokosmelk toe, maar houd hiervan 1 el per persoon achter voor de vis. Voeg de bruine suiker, witte wijnazijn en het grootste deel van de sojasaus toe. Bestrooi met peper en zout en laat, afgedekt, 15 minuten koken op laag vuur. Voeg halverwege de prei toe.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de victoriabaars 2 – 3 minuten per kant. Besprenkel in de laatste minuut met de overige sojasaus en kokosmelk en bestrooi naar smaak met peper.
Voeg de rijst toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de victoriabaars.