HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKippenpastei Met Prei, Champignons En Rozemarijn
topBanner
Kippenpastei met prei, champignons en rozemarijn

Kippenpastei met prei, champignons en rozemarijn

met zelfgemaakte ragout en een tomatensalade

Lees meer

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. Door hem zachtjes te pocheren in bouillon behoudt hij zijn smaak en blijft hij lekker mals.

Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Kippendij met bot

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Prei

2 tl

Gemalen rozemarijn

50 ml

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ rol(len)

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenMelk)

1 stuk(s)

Tomaat

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Rodewijnazijn

(BevatSulfiet)

600 ml

Groentebouillon

2 el

Bloem

2 tl

Mosterd

2 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3726 kJ
Energie (kcal)890 kcal
Vetten61.0 g
waarvan verzadigd30.0 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels8 g
Eiwitten31 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Schuimspaan
Hapjespan
Ovenschaal
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid 300 ml bouillon per persoon en breng aan de kook in een pan met deksel. Snijd de kippendij op 2 plekken in tot op het bot. Voeg de kippendij toe aan de bouillon. Kook 13 - 15 minuten zachtjes op laag vuur, met het deksel op de pan. Haal de kip met een schuimspaan uit de bouillon en laat afkoelen. Bewaar 100 ml van de bouillon per persoon.

2

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de prei in dunne ringen.

3

Verhit 1 el roomboter per persoon in de hapjespan op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de ui en de prei 3 - 4 minuten. Verhoog het vuur, voeg de champignons en 1 tl rozemarijn per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg 1 el bloem per persoon toe aan de groenten, meng goed en bak 1 minuut mee. Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en de bewaarde bouillon. Laat indikken op middelhoog vuur. Trek ondertussen met twee vorken het kippenvlees van het bot.

4

Voeg het kippenvlees en de crème fraîche toe aan de groenten. Breng op smaak met peper, zout en 1 tl mosterd per persoon. Roer goed door. Schep de kippenragout in een ovenschaal die net iets kleiner is dan het bladerdeeg. Leg het bladerdeeg dan over de ragout in de ovenschaal en stop de randen in. Snijd de bovenkant kruislings in en breng het bladerdeeg op smaak met peper en zout. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg gaar is en goudbruin kleurt.

5

Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn. Voeg de tomaat en de mix van rucola en veldsla toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de kippenpastei over de borden. Serveer met de salade.