Een goede voorbereiding is het halve werk. Help daarom mee met het klaarzetten van alle pannen en ingrediënten.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
150 g
Chou-fleur
⅓ pièce(s)
Poireau
85 g
Riz basmati
1 cc
Curry en poudre
(Contient: Céleri, Moutarde)
½ cc
Citronnelle moulue
50 ml
Lait de coco
5 ml
Sauce soja
(Contient: Gluten, Soja)
1 pièce(s)
Filet de perche du Nil
(Contient: Poisson)
1 cs
Huile de tournesol
1 cc
Cassonade
½ cc
Vinaigre de vin blanc
à votre goût
Poivre et sel
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de prei in ringen.
Kook de rijst, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de bloemkool 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de currykruiden en sereh toe en roerbak 30 seconden. Voeg de kokosmelk toe, maar houd hiervan 1 el per persoon achter voor de vis. Voeg de bruine suiker, witte wijnazijn en het grootste deel van de sojasaus toe. Bestrooi met peper en zout en laat, afgedekt, 15 minuten koken op laag vuur. Voeg halverwege de prei toe.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de victoriabaars 2 – 3 minuten per kant. Besprenkel in de laatste minuut met de overige sojasaus en kokosmelk en bestrooi naar smaak met peper.
Voeg de rijst toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de victoriabaars.