Fusion risotto met misopaddenstoelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusion risotto met misopaddenstoelen

Fusion risotto met misopaddenstoelen

met amchoi, roomkaas en Koreaanse kruiden

Miso is een Japanse smaakversterker met een typische umamismaak. Umami betekent in het Japans hartig of heerlijkheid en is 1 van de 5 basissmaken.

Labels:
Caloriebewust
•Veggie
Allergenen:
Soja
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

â…“ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Rode peper

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Paksoi

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] boter

300 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2433 kJ
Energie (kcal)582 kcal
Vetten25.6 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers3.3 g
Vezels12.3 g
Eiwitten13.6 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

•Pan
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Halveer eventueel grote paddenstoelen. Verwijder de steelaanzet van de amchoi en snijd zowel de stelen als het blad van de amchoi klein. Houd de stelen apart van de groene bladeren.

Risotto bereiden
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut al roerend. Voeg 1/3 van de bouillon met water toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. 

Risotto afmaken
3

Voeg, zodra het vocht door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon met water toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Paddenstoelen bakken
4

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 5 - 6 minuten. Voeg na 3 minuten de rode peper toe en bak mee. Haal de pan van het vuur, voeg de miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) toe en meng goed door. Haal uit de pan en bewaar apart.

Amchoi bakken
5

Verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de amchoistelen 1 - 2 minuten. Voeg de amchoibladeren toe en bak nog 1 minuut. 

Risotto afmaken
6

Haal de pot met risotto van het vuur. Voeg de amchoi, roomkaas en Koreaanse kruiden toe en meng goed. Breng op smaak met peper. Serveer de risotto op diepe borden en verdeel de misopaddenstoelen erover. Garneer met de gomasio.