De lekkerste rijstpudding maak je met risottorijst, omdat die extra smeuïg wordt tijdens het koken. Door de toevoeging van oosterse smaken als limoen, Thaise basilicum en kardemom is dit dessert een bijzondere variant op een ouderwets nagerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Risottorijst
250 ml
Kokosmelk
½ tl
Gemalen kardemom
1 stuk(s)
Limoen
3 leaves
Thais basilicum
125 gram
Blauwe bessen
½ el
Roomboter
1 el
Bruine suiker
naar smaak
Peper en zout
Verhit de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 minuten.
Schenk de kokosmelk en 125 ml water per persoon in de pan en voeg de kardemom, de bruine suiker en een snuf zout toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rijst 25 minuten zachtjes koken, of totdat de rijst beetgaar is. Roer af en toe goed door.
Rasp ondertussen de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de blaadjes Thaise basilicum in reepjes. Roer vervolgens 1/4 tl van de limoenrasp per persoon door de rijstpudding.
Verdeel de rijstpudding over de glazen of kommen en garneer met de blauwe bessen en Thaise basilicum.