Wist je dat het woord quiche afkomstig is van het Duitse woord voor taart: kuchen?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
10 snufje
Nootmuskaat
½ roll(s)
Bladerdeeg
1 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
50 gram
Biologische zure room
15 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
40 gram
Warmgerookte zalmsnippers
(Bevat: Vis)
naar smaak
Peper en zout
½ el
[Plantaardige] boter
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de prei en snijd in fijne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de gele ui. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Rasp met een fijne rasp één mespuntje nootmuskaat per persoon.
Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de knoflook, prei en gele ui, afgedekt, 6 - 8 minuten. Verdeel ondertussen het bladerdeeg met bakpapier over een quichevorm of ovenschaal (zie Tip). Snijd het bladerdeeg eventueel bij om het goed passend te maken. Druk het bladerdeeg goed aan en prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Maak de quiche dan met 1/3 van het bladerdeeg per persoon, voeg in de volgende stap minder zure room toe of laat de geraspte kaas achterwege.
Kluts 1 ei per persoon in een grote kom met een garde. Meng vervolgens de gebakken groenten, de zure room, de belegen kaas, de warmgerookte zalmsnippers en de nootmuskaat met het ei. Breng op smaak met peper en zout.
Giet het mengsel over het deeg in de quichevorm. Gebruik eventueel het afgesneden deeg voor de bovenkant van de quiche.
Bak de quiche bovenin de oven in 30 - 35 minuten gaar, of tot het bladerdeeg goudbruin is.
Laat de quiche ongeveer 5 minuten afkoelen na het bakken. Snijd de quiche in punten en serveer met de salade ernaast.