Quiche lorraine met spek en prei
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Quiche lorraine met spek en prei

Quiche lorraine met spek en prei

met zure room en frisse salade

Weet jij waar de naam quiche lorraine vandaan komt? (Het juiste antwoord is: Deze wereldberoemde quiche met spek is vernoemd naar de gelijknamige Franse regio waar hij vandaan komt: Lorraine.)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

30 gram

Spekreepjes

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 snufje

Nootmuskaat

1 stuk(s)

Ei

25 gram

Geraspte belegen kaas

50 gram

Biologische zure room

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

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Voedingswaarden

Energie (kcal)868 kcal
Energie (kJ)3632 kJ
Vetten61 g
waarvan verzadigd30 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers13 g
Vezels4.7 g
Eiwitten29 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Koekenpan
Grote kom
Bakpapier
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 200degrés. Faites chauffer la poêle à feu moyen-vif à sec et dorer les lardons 5 à 6minutes, jusqu’à ce qu’ils soient croquants. Réservez-les hors de la poêle. Pendant ce temps, coupez le poireau en deux, puis en fines demi-rondelles. Émincez l’oignon. Émincez ou écrasez l’ail. Râpez la noix de muscade à l’aide d’une râpe fine.

Tip: Wist je dat de meeste vitaminen en mineralen in het groene deel van de prei zitten? Niet weggooien dus! Het bevat veel vitamine B6, belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.

Cuire le poireau
2

Dans la même poêle, faites chauffer 1/2cs de beurre par personne à feu moyen et revenir l’oignon, l’ail et le poireau 6 à 7 minutes.

Mélanger
3

Dans le grand bol, mélangez 1 œuf par personne, le fromage, la crème aigre, le poireau, les lardons et une pincée de noix de muscade par personne. Salez et poivrez.

Préparer la quiche
4

Disposez la pâte feuilletée dans un moule à quiche ou un plat à four recouvert de papier sulfurisé. Enfoncez-la bien et faites quelques trous sur le fond à l’aide d’une fourchette. Versez le mélange aux poireaux et aux lardons sur la pâte et enfournez la quiche 30 à 40 minutes.

Tip: Past het deeg niet precies? Vouw of snijd het op de gewenste grootte of rol het nog wat verder uit tussen twee vellen bakpapier.

Préparer la salade
5

Juste avant de servir, dans le saladier, mélangez 1cc d’huile d’olive vierge extra et 1/2cc de vinaigre balsamique noir par personne, ajoutez le mélange de salades et remuez. Salez et poivrez.

Servir
6

Servez la quiche et accompagnez-la de la salade.