Skip to main content
Zomerse andijviestamppot met gehaktballetjes, zongedroogde tomaten en oude kaas
Zomerse andijviestamppot met gehaktballetjes, zongedroogde tomaten en oude kaas

Zomerse andijviestamppot met gehaktballetjes, zongedroogde tomaten en oude kaas

4.1
(5,4K)

Bij deze mediterrane andijviestamppot eet je Italiaanse gehaktballetjes, waar je blokjes oude kaas in verstopt die tijdens het bakken smelten en de balletjes extra smeuïg maken. De tomaatjes hebben flink wat zonuren gehad en daarmee geven ze de stamppot een zomers tintje.

Labels:
Manger en premier
Chef's Choice
Famille
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Kruimige aardappelen

3 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met Italiaanse kruiden

25 gram

Oude-kaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode ui

35 gram

Zongedroogde tomaten

150 gram

Gesneden andijvie

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Zwarte balsamicoazijn

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)915 kcal
Energie (kJ)3828 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd213 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels13 g
Eiwitten50 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan
Wok
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen (malta) grondig, snijd in grove stukken en kook, afgedekt, 15 minuten. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Kaas koken
2

Druk in elk gehaktballetje een paar van de blokjes oude kaas. Draai daarna weer dicht tot mooie gehaktballetjes. Snijd vervolgens de rode ui in halve ringen en snijd de zongedroogde tomaten klein. Let op! Gebruik niet alle kaas maar houd wat over voor door de stamppot.

Rode ui bakken
3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en de zwarte balsamicoazijn toe en roerbak 1 minuut. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten, of totdat de gehaktballetjes gaar zijn.

Andijvie bakken
4

Verhit ondertussen de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak het grootste deel van de andijvie 5 minuten op middellaag vuur (zie tip).

Op smaak brengen
5

Stamp de aardappelen met behulp van een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de gebakken en overige rauwe andijvie door de stamppot en voeg de overige oude kaas en zongedroogde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de andijviestamppot over de borden en garneer met de gebakken rode ui. Serveer met de gehaktballetjes en schenk er de vleesjus uit de pan over.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders