Skip to main content
Oosterse biefstukreepjes met gele rozijnen-pittenrijst
Oosterse biefstukreepjes met gele rozijnen-pittenrijst

Oosterse biefstukreepjes met gele rozijnen-pittenrijst

Een smaakvol gerecht door verse kruiden en nootachtige kurkuma

Waan je in Azië met dit Oosterse gerecht! De verse gember, sojasaus en kurkuma geven dit gerecht lekker veel pit. Dit combineert goed met de zachte smaak van de Hollandse champignons. Heb je kaneel in huis? Voeg dan tegelijk met de kurkuma een ⅓ tl kaneel toe. Dit smaakt goed samen met de kurkuma en rozijnen!

Allergenen:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

20 gram

Rozijnen-pittenmix

1

Knoflookteen

¼ cm

Verse gember

85 gram

Basmatirijst

¾ tl

Gemalen kurkuma

½

Rode ui

½

Wortel

62.5 gram

Champignons

100 gram

Biefstukreepjes

1 zakje(s)

Sojasaus

1.5

Bosui

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

¼ el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)698 kcal
Energie (kJ)2920.4 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten89 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g

Benodigdheden

Pan
Mes
Aluminiumfolie

Instructies

Rooster de rozijnen-pittenmix
1

Kook 175 ml water per persoon voor de basmatirijst. Verhit een pan met deksel op middelhoog vuur en rooster de rozijnen-pittenmix 2 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in dezelfde pan met deksel en fruit de helft van de gember en de helft van de knoflook een ½ minuut op laag vuur. Voeg de rijst, kurkuma, peper en zout toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg het kokende water toe en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Roer daarna goed door en laat afgedekt nagaren.

Roerbak de biefstukreepjes
4

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de peen en champignons in plakken. Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en roerbak de biefstukreepjes 2 - 3 minuten op hoog vuur. Bestrooi met peper en zout, haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Voeg de sojasaus toe
5

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de rode ui, peen, overige knoflook en overige gember 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de champignons, sojasaus en peper naar smaak toe. Snijd ondertussen de lenteui in fijne ringen en voeg het grootste deel in de laatste minuut toe aan de groenten.

6

Voeg de biefstukreepjes, inclusief het bakvocht, toe aan de groenten en roerbak alles 1 minuut.

Garneer met de overige lenteui
7

Roer de rozijnen-pittenmix door de rijst en verdeel dit over de borden. Serveer de rijst met de gebakken groenten en biefstukreepjes. Garneer met de overige lenteui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes