topBanner
Parelcouscous met reuzengarnalen en verse kruiden

Parelcouscous met reuzengarnalen en verse kruiden

Je brengt dit gerecht op smaak met knoflook, rode peper, citroen en tijm

Lees meer

Op de informatiekaart van deze week lees je meer over deze reuzengarnalen in een Italiaans jasje. Ben je verbaasd dat de reuzengarnalen bij bezorging nog bevroren waren? Bij garnalen is het belangrijk dat deze direct worden ingevroren, zodat de garnalen goed blijven.

Labels:SaladContains shellfishPittig
Allergenen:SchaaldierenSulfietGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

½

Rode ui

1

Knoflookteen

¼

Rode peper

¼

Citroen

1 bosje(s)

Verse tijm

½

Courgette

1 stuk(s)

Garnalen

(BevatSchaaldieren, Sulfiet)

85 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2481 kJ
Energie (kcal)593 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels6 g
Eiwitten32 g
Cholesterol0 mg
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Mes
Pan
Rasp
Koekenpan
Deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap ui. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd de courgette in blokjes.

2

Verhit 1/3 van de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de reuzengarnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit 1/3 van de olijfolie in een pan met deksel en bak de parelouscous al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelcouscous, afgedekt, 10 minuten. Roer tussendoor een paar keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

4

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette, tijm, citroenrasp, peper en zout toe en bak 6 minuten.

5

Voeg de garnalen, inclusief het bakvocht, toe aan de courgette. Breng op smaak met een ½ el citroensap per persoon, peper en zout en verhit nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit.

6

Maak de parelcouscous los en scheur de rucola klein. Voeg de parelcouscous en rucola toe aan de wok of hapjespan en meng goed.

7

Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel naar smaak met extra citroensap.