Skip to main content
Gefrituurde kip op z'n Koreaans met 'swicy' saus
Gefrituurde kip op z'n Koreaans met 'swicy' saus

Gefrituurde kip op z'n Koreaans met 'swicy' saus

met rijst, sesamzaad en komkommer-radijssalade

“Swicy” is de nieuwste smaaktrend die zowel zoete als pikante elementen combineert. Van hete honing tot zoete salsa's, pikante chips of kruidige snoepjes, deze onweerstaanbare combinatie wint aan populariteit in allerlei gerechten!

Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

100 gram

Kipfilethaasjes

½ stuk(s)

Komkommer

½ bosje(s)

Radijs

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

Smokey tomatenketchup

½ zakje(s)

Sesamzaad

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

25 gram

Bloem

½ el

[Plantaardige] boter

2 tl

Wittewijnazijn

¼ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1.5 el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

[Plantaardige] mayonaise

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)3891 kJ
Energie (kcal)930 kcal
Vetten37.6 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten106.9 g
waarvan suikers27.2 g
Vezels4.9 g
Eiwitten38.7 g
Zout2.6 g
Potassium61.3 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Grote kom
Pan
Aluminiumfolie
Hoge kom
Staafmixer
Koekenpan met deksel
Bord
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de kip in blokjes van 1 cm en voeg toe aan een grote kom. Voeg de karnemelk toe en roer goed door. Dek de kom af met aluminiumfolie en zet in de koelkast om te marineren. Breng water aan de kook in een pot en kook de rijst 12 - 15 minuten, giet af en laat uitstomen (zie Tip).

Gezondheidstip: Let jij op je calorieinname? Serveer dan 2/3 van de rijst en gebruik de overige rijst een andere keer.

Saus maken
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snipper de ui. Voeg de gemberpuree, tomatenketchup, rode peper, ui en per persoon: 1 el ketjap en 15 ml water toe aan een hoge kom. Mix met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. Houd apart tot stap 5.

Beslag maken
3

Meng in een grote kom de Koreaanse kruidenmix met de bloem en 30 ml water per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur (zie Tip).

Tip: Als je een friteuse hebt, kun je deze ook gebruiken om de kip nog krokanter te maken. Draai het vuur zachter als de olie teveel spettert en dek de pan voorzichtig af met het deksel.

Kip frituren
4

Controleer of de olie heet genoeg is door wat van het beslag aan de pan toe te voegen. Als het beslag begint te bubbelen, is de olie heet genoeg voor de kip. Zet een bord met keukenpapier klaar om de gefrituurde kip op te leggen. Wentel de kip door het beslag en leg voorzichtig in de pan. Frituur de kip 5 - 6 minuten, of tot de kip goudbruin kleurt. Draai halverwege voorzichtig om.

Afmaken
5

Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en voeg de saus toe. Verlaag het vuur, roer goed door en laat de saus indikken. De saus is klaar wanneer deze blijft plakken aan de achterkant van een lepel (zie Tip). Voeg de gefrituurde kip en de helft van de sesamzaadjes toe aan de saus en meng goed.

Tip: Laat de saus verder reduceren voor een wat dikkere saus hebt. Let op dat de saus niet verbrandt.

Serveren
6

Meng in een saladekom de wittewijnazijn met de mayonaise, honing en overige ketjap. Snijd de radijs en komkommer in dunne schijfjes. Voeg beide toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over diepe borden en serveer de salade ernaast. Leg de gefrituurde kip met saus erbovenop. Garneer met de overige sesamzaadjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes