Pompoenpastei van filodeeg
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pompoenpastei van filodeeg

Pompoenpastei van filodeeg

met spinazie, prei en een sinaasappelsalade

Quatre épices is een Franse kruidenmix bestaande uit peper, nootmuskaat, kruidnagel en gember - het wordt zowel voor hartige als zoete bereidingen gebruikt.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Pompoenblokjes

100 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

0.16 zakje(s)

Quatre épices

¼ stuk(s)

Filodeeg

½ stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

½ el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)531 kcal
Energie (kJ)2220 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten38 g
waarvan suikers19 g
Vezels8.2 g
Eiwitten11 g
Zout0 g

Benodigdheden

Hapjespan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: De meeste vitaminen en mineralen zitten in het groene deel van de prei. Het bevat veel vitamine B6 - belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de ui en de prei 2 - 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes toe en bak 6 - 8 minuten. Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en verlaag het vuur.

Vulling maken
3

Voeg de kookroom toe. Scheur 2/3 van de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Laat de spinazie slinken in de stoof. Breng op smaak met 1/2 tl quatre épices per persoon, peper en zout. Roer goed door elkaar.

Pastei bakken
4

Schep de pompoenvulling in een ovenschaal die net iets kleiner is dan het filodeeg. Leg het filodeeg over de vulling in de ovenschaal en stop de randen in. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot het filodeeg gaar is en goudbruin kleurt (zie Tip).

Tip: Heb je een keukenkwastje in huis? Smeer hiermee een beetje olijfolie of gesmolten boter over het filodeeg voor een mooi glanzend korstje.

Salade maken
5

Schil ondertussen de sinaasappel en snijd in blokjes. Meng de blokjes sinaasappel in een saladekom met de overige spinazie en 1 tl extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 gram groente per portie bevat? Samen met de sinaasappel levert dat een maaltijd op vol vezels en vitaminen.

Serveren
6

Verdeel de pompoenpastei over de borden. Serveer met de salade.