Het voordeel van verse udonnoedels is dat ze snel klaar zijn en daarom in de saus meegekookt kunnen worden - zo nemen ze alle smaken op van dit eenpansgerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 tl
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
2 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
10 gram
Pikante honingpinda's
(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Sesamzaad, Noten)
½ zakje(s)
Gele currykruiden
200 gram
Verse udonnoedels
(Bevat: Tarwe)
100 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Komkommer
1 bakje(s)
Pindakaas
(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten)
10 ml
Sojasaus
(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)
½ el
Witte balsamicoazijn
1 el
Zonnebloemolie
1 el
[Zoutarme] ketjap manis
45 ml
Water voor saus
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook in een steelpan met deksel voor de eieren. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Kook de eieren 6 - 8 minuten in de steelpan. Laat de eieren goed schrikken onder koud water en pel ze.
Hak 1/4 van de pikante honingpinda’s fijn. Meng in een kom 1/3 van de aangegeven hoeveelheid gele currykruiden, de fijngehakte pinda’s en 1/2 el water per persoon. Voeg de eieren toe aan de kom met het pindamengsel en schep voorzichtig om. Dek de kom af met vershoudfolie en bewaar apart. Schep af en toe om.
Breng water aan de kook in een pot voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in drie gelijke stukken. Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een saladekom de honing met de witte balsamicoazijn. Roer de komkommer door de dressing, breng op smaak met peper en zout en zet apart.
Kook de sperziebonen in 3 - 4 minuten beetgaar. Voeg de verse udonnoedels toe aan de sperziebonen en kook nog 1 minuut. Giet daarna af en laat uitstomen. Verhit de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gember, rode peper en overige currykruiden 1 - 2 minuten.
Voeg de pindakaas, sojasaus, ketjap en de aangegeven hoeveelheid water toe aan de pan. Zet het vuur hoog en roer goed door elkaar. Voeg dan de sperziebonen en de noedels toe. Bak 2 - 3 minuten al roerend op middelhoog vuur (zie Tip).
Tip: Voeg eventueel nog wat water toe als het geheel te droog lijkt.
Verdeel de noedels met sperziebonen over de borden. Bestrooi met de overige honingpinda’s en serveer met de curryeieren en de komkommersalade.