home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Naanpizza met buffelmozzarella

Naanpizza met buffelmozzarella

Met aubergine, paprika en vers basilicum

20 minuten
Lees meer

Deze verrassende pizza staat zo op tafel doordat je naanbrood gebruikt als pizzabodem. Naanbrood is een platbrood dat wordt gegeten van het Midden-Oosten tot Centraal-Azië, maar het is bij velen vooral bekend uit de Indiase keuken. Het geeft de pizza extra veel smaak en ingrediënten uit de Italiaanse keuken maken het helemaal af.

Labels:Calorie-focusQuick & easyVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSoja
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Aubergine

1 stuks

Gele paprika

1 stuks

Knoflookteen

⅔ stuks

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ pak

Passata

2 tl

Gedroogde oregano

2 stuks

Naanbrood

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Soja)

10 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Tomaat

40 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2657 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels13 g
Eiwitten21 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Cutting Board
Oven
Schilmesje
Koekenpan
Bakpapier
Bakplaat
Kom
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in dunne plakken.  • Snijd de paprika in dunne reepjes. • Pers de knoflook of snijd fijn.

Aubergine bakken
Aubergine bakken
2

• Verhit 1/2 olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.  • Bak de plakken aubergine 3 - 4 minuten.  • Scheur ondertussen de buffelmozzarella in grove stukken.

Pizza beleggen en bakken
Pizza beleggen en bakken
3

• Meng in een kom de passata met de knoflook en 1 tl oregano per persoon. • Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel de passata over de naanbroden. • Beleg de naanbroden met de plakken aubergine, paprika en de buffelmozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak de naanpizza 8 - 10 minuten in de oven

Salade maken en serveren
Salade maken en serveren
4

• Ris ondertussen het basilicum van de takjes en snijd de basilicumblaadjes in reepjes. • Snijd de tomaat in partjes. Maak in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. • Voeg de rucola, tomaat en helft van het basilicum hier aan toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout • Verdeel de rest van het basilicum over de naanpizza. • Serveer de naanpizza samen met de salade.