Mini-trifle met vanillemuffin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-trifle met vanillemuffin

Mini-trifle met vanillemuffin

Met vanille-yoghurt, gebakken appel en amandel

De trifle is een echte Britse klassieker. Dit dessert is opgebouwd uit verschillende lagen, vaak van vers fruit, custard en slagroom. Vandaag combineer je de smaken van appeltaart in deze gezondere variant met zoete appeltjes en vanilleyoghurt.

Allergenen:
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd22 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Appel

½ tl

Gemalen kaneel

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

300 ml

Halfvolle vanille-yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Vanillemuffin

(Bevat Gluten, Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 el

Bruine suiker

1 tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1996 kJ
Energie (kcal)477 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers30.2 g
Vezels3 g
Eiwitten32 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Dunschiller
Koekenpan
Kom
Handmixer

Instructies

Stap 1
1

Schil de appels en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes.

Stap 2
2

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes appel toe aan de koekenpan, bestrooi met de bruine suiker en de kaneel en bak in 6 – 9 minuten zacht en bruin. Haal, inclusief bakvocht, uit de pan en bewaar apart.

Stap 3
3

Klop ondertussen in een kom de slagroom met de suiker lobbig met een mixer. Verhit dezelfde koekenpan en rooster de amandelen, zonder olie, in 2 – 3 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.

Stap 4
4

Verdeel de vanilleyoghurt over de kommen of glazen. Verkruimel er de vanillemuffin boven en leg er de blokjes appel op. Schenk er het bakvocht van de appel over. Garneer met de slagroom en bestrooi met de amandelen.