HelloFresh
topBanner
Varkenshaas met gratin van pompoen en Camembert

Varkenshaas met gratin van pompoen en Camembert

met frisse salade

Premium
Lees meer

.

Allergenen:

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 g

Halfkruimige aardappelen

1 piece

Ui

1 piece

Nootmuskaat

400 g

Pompoenblokjes

(Kan sporen van allergenen bevatten)

160 g

Franse camembert

½ piece

Appel

50 g

Radicchio en ijsbergsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20

Verse krulpeterselie & bieslook

240 g

Varkenshaas

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1180 kJ
Energie (kcal)282 kcal
Vetten1.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels8 g
Eiwitten7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Saladekom
Pan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 200 graden. Verhit ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen en snijd, met schil, in dunne plakjes. Snipper de ui. Rasp een mespuntje nootmuskaat.

2

Kook de aardappelschijfjes 5 minuten en giet daarna af. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Fruit de ui 3-4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoenblokjes toe aan de ui en bak -afgedekt- 4-5 min. Voeg een snufje nootmuskaat toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd intussen de Camembert in plakjes. Vet de ovenschotel in met 1/4 el olijfolie per persoon. Meng de aardappelschijfjes in een komen met de crème fraiche, breng op smaak met peper en zout en leg in de ovenschaal. Doe de pompoen met ui hier bovenop en dek af met de plakjes Camembert. Bak in 25 - 30 minuten gaar.

4

Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de krulpeterselie en bieslook fijn. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en meng de helft van de verse kruiden, de appel, radicchio en ijsbergsla erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

5

Wrijf de varkenshaas in met 1/2 el mosterd per persoon en bestrooi met peper en zout. Verhit 1/2el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 3 – 4 minuten rondom bruin. Leg in een ovenschaal, schenk het bakvet eroverheen en bak 8 – 10 minuten in de oven, of totdat het vlees gaar is. Laat kort rusten voordat je het vlees aansnijdt.

6

Leg op elk bord een varkenhaas. Verdeel de pompoen en aardappel over de borden en garneer met de overige verse kruiden. Serveer de salade erbij.