Skip to main content
Vegetarisch stoofpotje met cranberrychutney
Vegetarisch stoofpotje met cranberrychutney

Vegetarisch stoofpotje met cranberrychutney

met peterseliewortel, kastanjechampignons en aardappelpuree

Minder vlees eten is niet alleen goed voor ons, maar ook voor de planeet. Wist je dat één week geen vlees eten gelijk staat aan het besparen van 79 km autorijden?

Labels:
Veggie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

125 gram

Kastanjechampignons

100 gram

Peterseliewortel

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼

Tomatenpuree

40 gram

Cranberrychutney

5 gram

Verse tijm

1 stuk(s)

Laurierblad

10 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

125 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

5 ml

[Plantaardige] melk

1 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Rodewijnazijn

1 tl

Bloem

Voedingswaarden

Energie (kcal)572 kcal
Energie (kJ)2392 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers25 g
Vezels16.5 g
Eiwitten18 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Was de peterseliewortel grondig en snijd in blokjes van 1/2 - 1 cm. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Dit gerecht bevat meer dan 250 gram groente. Dat maakt deze maaltijd rijk aan vezels en vitamine C. Wist je dat 50% van de vitamine C afkomstig is van de peterseliewortel?

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere pan met deksel. Bak de knoflook, sjalot, peterseliewortel en champignons 3 - 4 minuten aan en bak in de laatste minuut 1 tl bloem per persoon mee. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.

Stoven
3

Voeg de tomatenpuree en cranberrychutney toe aan de pan met groenten, roer goed door en bak 2 minuten. Voeg per persoon 1/2 el rodewijnazijn en 125 ml groentebouillon toe. Voeg de tijm en het laurierblad toe. Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 18 - 22 minuten zachtjes stoven. Haal halverwege het deksel van de pan zodat de stoof kan inkoken.

Puree maken
4

Stamp de aardappelen tot een puree met een aardappelstamper. Voeg de geraspte pecorino toe en per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Kruiden verwijderen
5

Haal de takjes tijm en het laurierblad uit de stoof. Roer goed door en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over diepe borden en schep de stoof erop.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes