BestellenCadeaubon
Vegastoof met savooiekool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegastoof met savooiekool

Vegastoof met savooiekool

Avec des graines de moutarde et du laurier

Savooiekool kent diverse bereidingen: je kunt het koken, roerbakken of wokken, stoven, stomen en er soep van maken. In dit gerecht stoven we de savooiekool langere tijd op laag vuur, waardoor de ingrediënten langzaam garen. De smaken komen zo optimaal naar voren.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Gluten
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

100 gram

Vastkokende aardappelen

45 gram

Parelgerst

(Bevat Gluten)

1 tl

Gedroogde rozemarijn

1 tl

Geel mosterdzaad

(Bevat Mosterd)

25 gram

Cranberry-rozijnmix

1 stuk(s)

Laurierblad

150 gram

Savooiekool, gesneden

4 snufje

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

2 el

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2515 kJ
Energie (kcal)601 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd17.7 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers30 g
Vezels18 g
Eiwitten14 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in repen.
1

Kook 225 ml water per persoon in een pan met deksel voor de parelgerst en aardappelen. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in repen.

Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.
2

Was of schil de aardappelen (lady christl) en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg de parelgerst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 25 minuten. Kook de laatste 10 - 12 minuten de aardappelen mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Bak de ui, knoflook, venkel, rozemarijn en het mosterdzaad.
3

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook, venkel, rozemarijn en het mosterdzaad gedurende 3 minuten op middellaag vuur.

Voeg de savooiekool, eventueel in delen, toe.
4

Voeg de bouillon, de cranberry-rozijnenmix en het laurierblad toe. Voeg de savooiekool, eventueel in delen, toe. Kook vervolgens, afgedekt, 15 minuten op middellaag vuur. Schep regelmatig om, zodat de savooiekool kan slinken. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd of knip de bieslook fijn.
5

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn.

Garneer met de bieslook.
6

Haal voor serveren het laurierblad uit de stoof. Serveer de stoof met de crème fraîche en garneer met de bieslook.