Skip to main content
Midden-oosterse kipstoof met volkoren couscous en verse kruiden
Midden-oosterse kipstoof met volkoren couscous en verse kruiden

Midden-oosterse kipstoof met volkoren couscous en verse kruiden

met volkoren couscous en verse kruiden

3.6
(3,4 k)

De kipdrumsticks zijn gekruid met baharat, een kruidenmix die in het Midden-Oosten wordt gebruikt. Baharat betekent in het Arabisch kruiden en bevat onder andere paprikapoeder, kardemon en kaneel. Ook voeg je zelf peterselie en tijm toe, dus aan kruiden geen gebrek. Door het stoven krijgt de kip een lekker malse smaak.

Allergènes:
Gluten
Anhydride sulfureux et sulfites

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

2

Pilons de poulet marinés aux herbes

½

Oignon

125 g

Chou-fleur

½

Poivron rouge

3 brin(s)

Thym frais

(Peut contenir : Céleri)

85 g

Semoule complète

(Contient: Gluten Peut contenir : Lupin, Moutarde, Soja)

15 g

Raisins secs jaunes

(Contient: Anhydride sulfureux et sulfites)

½ brin(s)

Persil frisé frais

(Peut contenir : Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

150 ml

Bouillon de poulet

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)632 kcal
Énergie (kJ)2644 kJ
Graisses17 g
dont saturés4 g
Glucides82 g
Fibres10 g
Protéines35 g

Ustensiles

Sauteuse avec couvercle
Wok avec couvercle
Casserole avec couvercle

Instructions

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes.
1

Snijd de kipdrumsticks op twee plekken in tot het bot. Snipper de ui. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de paprika in smalle repen. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd of hak fijn.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de kipdrumsticks toe en bak in 5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Draai daarna het vuur laag, voeg de tijm toe, dek de pan af en bak nog 5 minuten.

3

Bereid ondertussen de bouillon.

Bak de kipdrumsticks en bloemkool.
4

Schenk de bouillon bij de kipdrumsticks, voeg de bloemkool toe en kook 15 minuten, afgedekt, op laag vuur. Haal na 10 minuten de deksel van de pan en voeg de paprika toe. Breng op smaak met peper en zout.

5

Kook ondertussen 175 ml water per persoon in een pan met deksel voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous en rozijnen toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Roer ¾ van de peterselie door de couscous.
6

Snijd of hak ondertussen de peterselie fijn. Maak de couscous los met een vork en roer ¾ van de peterselie door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de kip en couscous over de borden en garneer met de overige peterselie.
7

Verdeel de kip en couscous over de borden en bestrooi met de overige peterselie.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes