Mediterrane bulgur met gyros, koolrabi en labne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane bulgur met gyros, koolrabi en labne

Mediterrane bulgur met gyros, koolrabi en labne

Avec une salade mixte et du cumin

Labne is een product uit de Arabische keuken. En ook al klinkt het exotisch, labne is eigenlijk een ander woord voor uitgelekte yoghurt, zoals hangop. Labne wordt gemaakt van Turkse yoghurt vermengd met kruiden zoals tijm en cayennepeper. Het wordt vaak gegeten als dipsaus bij mezze.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Koolrabi

½ stuk(s)

Ui

1 tl

Gemalen komijnzaad

85 gram

Bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

100 gram

Varkenshaasreepjes met gyroskruiden

30 gram

Gemengde sla

30 gram

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2891 kJ
Energie (kcal)691 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels17 g
Eiwitten41 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm
1

Bereid de bouillon. Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui.

Voeg de komijn en bulgur toe en bak al roerende  30 seconden
2

Verhit 1/3 van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de komijn en bulgur toe en bak al roerende 30 seconden. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afge-dekt, in ongeveer 15 - 17 minuten droog. Laat daarna, afgedekt, nagaren.

3

Verhit 1/3 van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de koolrabi met peper en zout naar smaak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 – 12 minuten op middellaag vuur.

4

Verhit de overige olijfolie in een andere wok of hapjespan en roerbak de varkensgyros 9 - 10 minuten op middelhoog vuur. Zet daarna het vuur uit.

Voeg de bulgur met de koolrabi, de witte balsamicoazijn en de helft van de gemengde sla bij de varkensgyros
5

Voeg de bulgur met de koolrabi, de witte balsamicoazijn en de helft van de gemengde sla bij de varkensgyros. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de mediterrane bulgur erover, besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en garneer met de labne
6

Maak van de overige sla een bedje op de borden. Verdeel de mediterrane bulgur erover, besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en garneer met de labne.