Skip to main content
Zelfgemaakte granola
Zelfgemaakte granola

Zelfgemaakte granola

8 - 10 porties | met noten, zaden en chocolate chips

.

Labels:
Recept
Allergenen:
Haver
Amandelnoten
Pinda's
Melk (inclusief lactose)
Soja
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

200 gram

Havermout

(Bevat: Haver Kan bevatten: Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

40 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

40 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

40 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten)

40 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

100 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten: Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

120 gram

Veenbes-walnootmix

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

5 el

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

Bruine basterdsuiker

½ tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)7594 kJ
Energie (kcal)1815 kcal
Vetten106.4 g
waarvan verzadigd31.6 g
Koolhydraten165 g
waarvan suikers93.3 g
Vezels19.3 g
Eiwitten39.9 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Kom
Mengkom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Hak de amandelen grof.
2
  • Meng in een grote mengkom de haver, suiker, kokosrasp, gezouten amandelen, pompoenpitten, zonnebloempitten en cranberry-walnootmix.
  • Meng in een kom de pindakaas, olijfolie, honing en een snufje zout.
  • Giet het pindakaasmengsel in de grote mengkom en meng door de granola.
3
  • Verdeel de granola in een gelijkmatige laag over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de granola 40 - 45 minuten in de oven. 
  • Schep de granola elke 10 - 15 minuten om, tot de granola rondom geroosterd is.
4
  • Haal de granola uit de oven en laat volledig afkoelen (zie Tip). 
  • Meng de chocoladestukjes erdoor. 
  • Bewaar de granola maximaal 2 weken in een luchtdichte verpakking. 

Tip: De granola wordt lekker knapperig wanneer hij helemaal is afgekoeld!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Gigli met Midden-Oosterse kruiden

Gigli met Midden-Oosterse kruiden

met witte kaas en spinazie
Parelcouscous met geroosterde paprika en witte kaas

Parelcouscous met geroosterde paprika en witte kaas

met gekleurde wortel, volle yoghurt en amandelen
Pikante groentjes met Udon noedels en gemarineerde eieren

Pikante groentjes met Udon noedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Veggie + protein - Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk als extra

Veggie + protein - Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk als extra

met avocadodip, witte kaas, tomaat, limoen en koriander
Vegan platbrood met aubergine en tahinpesto

Vegan platbrood met aubergine en tahinpesto

met zoete aardappel en granaatappelpitjes
Quinoasalade met avocado en alfalfa

Quinoasalade met avocado en alfalfa

met sesam-sojadressing en koriander
Lauwwarme koolrabi salade met kippendij

Lauwwarme koolrabi salade met kippendij

met knoflook-gemberparelcouscous, koriander en amandelen
Double protein - Duitse biefstuk met pittige puree van zoete aardappel

Double protein - Duitse biefstuk met pittige puree van zoete aardappel

met gebakken knoflooksnijbonen en cherrytomaten
Zelfgemaakte worstenbroodjes

Zelfgemaakte worstenbroodjes

met een frisse salade van prei en appel
Wortel-pompoenburger op een maanzaadbroodje

Wortel-pompoenburger op een maanzaadbroodje

met paprika-aardappelen en aioli
Sweet & savoury Midden-Oosters stoofje

Sweet & savoury Midden-Oosters stoofje

met kipmerguez, parelcouscous en rozijnen
Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn

Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn

met zonnebloempitten en een komkommersalade
Gebakken gnocchi met salieboter en champignons

Gebakken gnocchi met salieboter en champignons

met parmigiano reggiano, citroenrasp en prei
Brownies met bosbessen, pecannoten en kokos

Brownies met bosbessen, pecannoten en kokos

+/- 9 stuks | Bak het zelf met verse ingrediënten
Havermoutrepen met chocolade, walnoten en cranberries

Havermoutrepen met chocolade, walnoten en cranberries

+/- 14 repen | Bak het zelf met verse ingrediënten
Penne met romige geitenkaassaus

Penne met romige geitenkaassaus

met prei, champignons en amandelen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui